Draga Ženska, te rože so zate (čudovit zapis S.Irene)

Če želi ženska utelesiti Ljubezen, mora sprejemati vse dele sebe, vso svojo izraznost, vsa svoja čustva, vse barve in okuse sebe kot Ženska.

Draga Ženska, te rože so zate (čudovit zapis S.Irene) (foto: profimedia) profimedia
8. 3. 2022

Opazuj. 

Ne sodi, ne ocenjuj in ne dajaj nobenih predznakov. 

Samo opazuj, kako se počutiš.

Naj tvoj notranji Moški z dvignjeno zavestjo opazuje, kako se tvoja notranja Ženska počuti.

Ponudi ji prostor, da se v polnosti izrazi.

Ne hiti. Ustavi se, če tako začutiš. Potuješ v svojo notranjost, k svoji notranji ženski, zato naj se ti nikamor ne mudi. 

Potuj čutno. Korak za korakom.

Kakšna bi bila, kako bi izgledala, kako delovala in se izražala, če bi si dovolila v polnosti biti?

Kako bi se počutila, če bi si dovolila stopiti v svojo veličino?

Kako bi hodila po tem svetu, če bi verjela v svojo vrednost?

Kako močna bi bila, če bi si upala svojo pravo moč pokazati?

Morda se sliši preprosto, a gre za neviden strah, ki živi v ženskah. Strah, ki nas nezavedno sili, da se delamo majhne in se izogibamo spremembam. 

Vprašanje je torej, kako bi izgledalo naše življenje, če bi glasnost povečale do konca? 

Če bi dovolile, da se naša ženska v polnosti izrazi?

Če bi prejemale tisto, česar smo vredne in bi delovale usklajeno s svojo bitjo in s svojo naravo?

Kako bi izgledalo naše obilje v vseh pogledih, če same sebe ne bi omejevale?

Veliko žensk se sploh ne zaveda moči, ki jo nosimo v sebi, samo zato, ker smo se inkarnirale kot ženske. Kar je logično, saj se je žensko, ne samo fizično, ampak tudi žensko energijo zatiralo več tisoč let.

Ne vidim rešitve v razločevanju in kazanju s prstom na krivca, zato pravim, človeštvo kot celota smo zatirali žensko energijo in v ospredje pretirano postavljali moškega in moški način, kar je pripeljalo do neravnovesja. Tega načina delovanja smo se navzele tudi ženske. Povsem normalno, saj velikokrat nismo imele izbire. 

Zdaj smo tukaj. Glede na to, da na tem svetu ogromno žensk nima možnosti, smo v nekaterih delih sveta dobile priložnost, da širimo žensko energijo. Na nek način smo, zaradi priložnosti, ki smo jo dobile, celo odgovorne.

Moški, če to bereš, dobrodošel. Te vrstice so namenjene tudi tebi. V svojem življenju najbrž nisi imel veliko priložnost, da izraziš svoja čustva. 

Ženska je kot luna in Moški kot sonce. Moški je luč in Ženska Ljubezen. Ljubezen v svoji polni izraznosti. Ko luč osvetli Ljubezen, jo definira. 

Če je zdaj slučajno skočilo iz tebe: 'Mene pa že ne bo noben definiral.' Naj te spomnim, da se pogovarjava o Moškem znotraj tebe, ki daje tvoji Ženski prostor, da se izrazi. 

Kako to poteka? 

Recimo, da v sebi čutimo neko čustvo, na primer jezo.
In potem to ozavestimo in rečemo: 'Oh, kako sem jezna.'
Torej ozavestimo jezo, ki jo znotraj nas. Čustvo, ki je ženska narava, osvetlimo z zavestjo, ki je moška narava. 

Moška in ženska energija se ves čas pretakata in krožita. Kako usklajen je njun ples in kako harmonična njuna poroka, pa je odvisno od naše odločitve.

Ženska esenca se izraža skozi Ljubezen.

Ali Ljubezen predstavlja sočutje, milino, srčnost in radost? Seveda, a to ni naša realnost ves čas. 

Naša narava se ves čas spreminja in v sebi nosimo različna čustva. Če verjamemo, kar nam družbeni programi vsiljujejo, da so ženske kvalitete samo sočutje, ljubezen in negovanje, dobesedno kastriramo 50% naše biti. Tisto polovico, ki daje globino. Tisto, kar je v nas in še nismo osvetlile. 

Kadarkoli nekaj začutimo in tega ne razumemo, se znajdemo v temi. Iz teme lahko pobegnemo ali pa se spustimo v proces raziskovanja in poskusimo razumeti svoja čustva. Kar pomeni, da bomo zavestno dovolile ženski naravi, da se izrazi. Kadarkoli neko čustvo, ki nas preplavi, zavrnemo, s tem zavrnemo del sebe. To pomeni, da tega dela sebe ne ljubimo.

Če želi ženska utelesiti Ljubezen, mora sprejemati vse dele sebe, vso svojo izraznost, vsa svoja čustva, vse barve in okuse sebe kot Ženska. Gre za dovzetnost, za pripravljenost, da utelesi več Ljubezni in se začne sidrati v zaupanju vase. Gre za zavestno opazovanje in čutenje ženske narave, ki se ves čas spreminja. Zato je Ljubezen vse, kar znotraj nas obstaja.

Sprejeti vse dele sebe ni vedno prijetno, ker so nas učili, da določenim delom raje uprimo. 

In kaj se zgodi, ko se upiramo bolečini? Postane trpljenje. Zato je trpljenje naša lastna odločitev. 

Ko se odločimo, da si bomo dovolile čutiti vse brez kakršnega koli predznaka, bomo začele osvetljevati tudi tisto, kar je dolgo časa ostajalo v temi. S tem bomo tisto prestavile iz teme na svetlobo, torej v polje Ljubezni. In tako polje Ljubezni večamo. 

In kaj se zgodi, ko polje Ljubezni večamo? Marsikaj. 

Naše energijsko polje se veča. Postanemo močnejše. Sijemo. Izžarevamo notranjo lepoto. Odpiramo vrata čudežem. Osvetljujemo pot drugim. Dvigujemo frekvenco. Zdravimo. Navdihujemo. Negujemo. Ustvarjamo harmonijo. Privlačimo. Napajamo. In še mnogo, mnogo tega. 

Ženska ne bo mogla v nobenem trenutku sprejeti vseh delov sebe, ker se njena narava ves čas spreminja in ker gre za vseživljenjski proces. Pomembno je, da se temu toku predaja. In še pomembnejše je, da se zaveda, da ni končnega cilja in da perfekcionizem ne obstaja. 

Gre za energijo Ženske, ki je pripravljena sprejeti sebe v celoti.
Gre za Žensko, ki vstopi v prostor in ti ne dovoli samo, da jo gledaš, ampak ti dovoli, da jo tudi vidiš.
Gre za Žensko, ki ne skriva svoje ranljivosti, a pozna svoje meje.
Gre za Žensko, ki je avtentična in odkrita. 

In v tem je lepota. In lepota globoko zdravi. 

Ker pa se ta proces odvija v našem fizičnem telesu, je ženski način duhovnosti skozi fizično telo. Zato za ženski način ne velja: 'Jaz nisem moje telo, jaz nisem moje misli, jaz nisem moja čustva, … sem zavest.' To je moški način duhovnosti.

Ženska, ki uteleša Ljubezen, je vse. 

Moški način je v višjih sferah in ženski v globinah. Bližje Zemlji. Zato je pomembno, da se vsakič vrnemo v telo in ga začutimo. Brez ženskega načina, zavest ne bo imela česa osvetljevati. 

Torej ne bo Ljubezni. In brez Ljubezni… same dokončajte stavek. 

Duhovna pot Ženske je Ženska, ki enako sprejema bolečino in užitek, ker se zaveda, da sta to dve strani istega kovanca. 

Pomembno je, da smo dovzetne za spremembe in da si zagotovimo prostor, kjer se naša konstantno spreminjajoča narava lahko pretaka. 

Ženska je sprememba. In oh, koliko lepega prinaša.

Ko zaupamo in začnemo slediti ritmu tistega, kar se želi skozi nas izraziti, začnemo srečevati sebe celo. In ko začnemo sebe v polnosti izražati, postaja naše energijsko polje večje in močnejše. In potem ni več omejitev, ker Ljubezen ne pozna omejitev. 

Ljubezen je brezmejna in kot taka osvobaja. 

Draga ženska, na tej točki, v tem danem trenutku lahko sprejmeš odločitev. 

Ali si želiš ohranjati zatiranje čustev ali z zgledom kazati pot ven iz tega?
Ali si želiš pokazati, kako izgleda utelešenje Ljubezni? 

Sprejmi odločitev in naredi, kar čutiš v Srcu, da je prav. 

Vem, da ni najenostavnejša odločitev, ker se moraš zavestno odločiti, da boš ljubila tudi tiste dele sebe, ki se jih mogoče sramuješ, jih že dolgo časa zavračaš ali ti povzročajo bolečino.

Ampak naj te spomnim, draga Ženska, da si alkimistka in čudodelka. Da si prinašalka Ljubezni.

Te dele sebe že nosiš v sebi. Ko so obtičali v temi, so postali gosti in težki. Obremenjujejo te, zato jih spravi v gibanje, osvetli z lučjo in spremeni v Ljubezen.

Čustvena alkimija bo spremenila tebe, ti pa svet okoli sebe. 

Ko se odločimo, da bomo z lučjo zavesti osvetlile svoja čustva, se Ženska in Moška energija v nas združita in združitev je simbol Ljubezni.

Ljubi to, kar si zdaj. Vse po čemer hrepeniš, že nosiš v sebi.

Z Ljubeznijo, Irena

p. s. 23. marca 2022 odpiram vrata v Tempelj Ljubezni, zaprto FB skupino za Ženske, kjer se bomo učile, podpirale in družile 8 tednov. Če začutiš, mi piši zs.