13 znakov, da ste se s partnerjem ujeli v staro karmično povezavo

18. 11. 2023
Deli
13 znakov, da ste se s partnerjem ujeli v staro karmično povezavo (foto: shutterstock)
shutterstock

Vsak od nas hrepeni po tem, da bi našel nekoga, s katerim bi lahko vzpostavil močno in globoko povezavo. A intenzivni občutki in močna povezava so velikokrat pokazatelj tega, da imate z nekom močno karmično povezavo. 

 

Kaj je to karmični odnos? 

Izraz "karmični odnos" je pogosto povezan s konceptom karme, ki izvira iz indijskih duhovnih tradicij, predvsem iz hinduizma in budizma. Karma se nanaša na zakon vzroka in posledice, ki pravi, da vsako dejanje, ki ga izvaja posameznik, povzroči posledice, bodisi v tem življenju ali v prihodnjih življenjih (če verjamete v reinkarnacijo).
 
Karmični odnos se običajno nanaša na medsebojne odnose med ljudmi, ki so obremenjeni s preteklimi dejanji ali dogodki iz prejšnjih življenj. Po tej ideji se posamezniki srečajo zaradi nedokončanih poslov, neizpolnjenih obveznosti ali lekciji, ki jih morajo osvojiti.
 
Ta koncept predpostavlja, da se odnosi med ljudmi nenehno vrtijo v začaranem krogu, dokler se ne naučijo potrebnih lekcij in s tem pride do izravnave preteklih dejanj.
 
Karmični odnosi so lahko pozitivni ali negativni, odvisno od narave preteklih dejanj.

Pomembno je omeniti, da ta koncept ni del vsake kulture ali verske tradicije, in mnogi ljudje ga dojemajo kot duhovni koncept, ki jim pomaga razumeti in razložiti nekatere izzive in odnose v njihovem življenju.

Naslednji znaki nakazujejo na to, da ste z nekom karmično povezani iz prejšnjega življenja.

1.  Začutite takojšnjo povezavo

Povezava med vami je bila lahko že od vsega začetka hitra in strastna. Takoj ste začutili, da vas nekaj vleče k njim – sprašujete se, ali je ta oseba vaša sorodna duša?

2.  Misel na to osebo je zasvojljiva

Počutite se, kot da je ta oseba vse, kar potrebujete v življenju. Če je ne boste imeli ob sebi, ne boste uspeli. Ko razmišljate o njej se počutite, kot da vas je zasvojila droga.

3. Razvijate soodvisnost

Eden od znakov, da je v povezavi prisotna karma, je soodvisnost. Vaše življenje je odvisno od partnerja in brez njega ne morete storiti ničesar. Izgubljate občutek za individualnost. Počutite se lahko zelo neuravnovešeni. 

4. Doživljate vrtinec vzponov in padcev

S to osebo doživljate toliko vzponov in padcev, da se počutite, kot da ste na vlaku smrti. V enem trenutku ste veseli in zaljubljeni, v drugem pa ste na robu živčnega zloma in tega, da bi se razšli.

5.  Občutki ljubosumja in posesivnosti

Vse težave v vašem odnosu v vas odprejo vaše najgloblje rane. Oba se lahko zaradi turbolentnosti v zvezi počutita nesigurno, ljubosumno in posesivno, pa nemočno in tudi brezizhodno.

6.  Nepredvidljivost in vzkipljivost

Razmere v vašem odnosu so zelo nepredvidljive in spremenljive. Že majhen prepir o tem, kaj skuhati za kosilo, se lahko spremeni v velik prepir. Zdi se, da že najmanjši prekrški povzročijo intenzivne izbruhe čustev in močno jezo. To je znak, da je v ozadju lahko močna karma iz prejšnejga življenja. 

7.  Začarani krog ponavljajočih se prepirov

Včasih se zdi, kot da se ista zgodba ponavlja dan za dnem. Ponavljajoči argumenti in vedenja vas psihično izčrpujejo in začenjate se spraševati, ali je vaša zveza postala toksična?

8.  Počutite se izmučeno

Ker so stvari tako nepredvidljive in prepiri tako pogosti, se počutite psihično izmučeni in preobremenjeni. Po eni strani si ne morete predstavljati življenja brez te osebe, a hkrati so dnevi z njo dolgi in naporni.

9.  Ignorirate »rdeče zastave«

Ob spoznavanju te osebe ste zaznali mnogo »rdečih zastav«, ki so vam sporočale, da nekaj ni v redu, a ste se jih odločili prezreti. Vaša povezava je bila tako močna, da je prevladala nad vsemi negativnostmi, čeprav so bile te zaskrbljujoče.

10.  Občutek globokega strahu

Čeprav si morda ne upate priznati, vas je strah. Strah vas je izgube, saj si ne predstavljate, kako bi nadaljevali brez njih.

11.  Nagnjenost k drugim odvisnostim

Posledice karmičnih povezav se lahko velikokrat kažejo tudi v drugih odvisnostih. Bistvo je v tem, da so se odprle najgloblje rane, s katerimi se ne zmorete soočati, zato ste nagnjeni tudi k bežanju v razne odvisnosti. 

12.  Nadzorovanje

Strah pred izgubo drug drugega ustvarja situacijo, kjer se nadzorovanje zdi kot edina učinkovita rešitev. Drug drugega nadzorujete in omejujete, da bi si zagotovili občutek varnosti in stabilnosti ter zmanjšali svoj strah pred tem, da bi jih izgubili.

13.  Prestopanje mej

V zdravi dinamiki odnosa ima vsak izmed partnerjev svoje meje, drugi pa jih sprejema in spoštuje. V karmičnih zvezah pa lahko opazite, da se partner (tudi vi) pogosto poživžga na vzpostavljene meje in poskuša (nazavedno) manipulirati.

ISKANJE POMOČI

V tovrstnih primerih priporočamo, da poiščete ustrezno pomoč, saj ljudje povsem sami težko splezamo iz močnih čustvenih ran. Morda je to psihoterapija, partnerska terapija ali kakšna druga oblika pomoči, ki vam ustreza.

Pomembno je zavedanje, da z vami ni nič narobe, tudi s partnerjem ne. A potrebna je pripravljenost obeh za delo na sebi

Bistvo je, da z ranami, ki sta jih partnerja drug drugemu odprla, nekaj konstruktivnega naredita in tako zaključita karmični krog. Ravno to je namreč delo na sebi, o katerem tako radi govorimo. 

Vir: powerofpositivity.com

Preberite si še: