12 lekcij, ki se jih naučiš, ko ostaneš sam

Včasih prideš do točke v življenju, ko ostaneš brez podpore. Gre za težko lekcijo, ki pa prinaša pomembna življenjska spoznanja. 

12 lekcij, ki se jih naučiš, ko ostaneš sam (foto: profimedia) profimedia
27. 6. 2021

1. Naučiš se, da včasih ljudje ne morejo razumeti tvoje stiske. Lahko jim poskušaš nekaj razložiti, ampak bodo resnično razumeli šele takrat, ko se bodo sami znašli v isti situaciji. 

2. Ugotoviš, da na koncu lahko pomagaš samo sam sebi in si ti tisti, ki začne aktivno reševati težave. 

3. Spoznaš, komu je zares mar zate in kdo igra. V težkih časih se pokažejo pravi prijatelji. 

4. Nekateri ljudje ti enostavno ne znajo prisluhniti. Od takšnih zbeži daleč stran. 

5. Ko ostaneš sam, pričneš iskati odgovore v sebi, namesto da iščeš odobravanje in rešitve izven sebe. 

6. Naučiš se odgovornosti za svoje življenje. Če ti spodleti, si sam odgovoren za to in ne kriviš druge ljudi za svoj neuspeh. Naučiš se biti poveljnik svoje bitke. 

7. Naučiš se sprejemanja samega sebe. Težko je sicer, ko misliš, da si sam. A na koncu ugotoviš, da ne smeš jemati stvari preveč osebno in postaneš bolj nežen do samega sebe. 

8. Na koncu postaneš neustrašen, zadovoljen tudi ko in če si sam. 

9. Spoznaš, da ima vsakdo svojo vlogo v tem življenju, nekateri ljudje pač nimajo tako pomembne vloge in so prišli v tvoje življenje le začasno. 

10. Postaneš bolj pozoren, s kom imaš opravka v prihodnjih odnosih. Postavljaš meje, še posebej tistim, ki jim ni v interesu tvoje najvišje dobro. 

11. Sicer si iskren, a spoznaš tudi to, da je včasih bolje, da ne poveš vsega vsem ljudem, saj lahko to izkorisitijo proti tebi. 

12. Težka lekcija je, ko ostaneš sam. A izredno pomembna, saj ti podari veliko moči. 

Ko ti je najbolj hudo in si povsem na tleh, ne pričakuj, da te bodo drugi dvignili ter ti stali ob strani. Pričakuj pa, da te bo življenje samo dvignilo. Poglej okoli sebe. Vesolje te varuje. Ne skrbi. Minilo bo. In ko bo minilo, ko boš zmogel prebroditi najhujše, te bo življenje bogato obdarilo. Zaupaj. 

zdravaisretna