Ko ti vsi rečejo NE (piše: Tamara Andrašič)

Toliko NE-jev kot sem včeraj dobila, pa že dolgo ne.

Ko ti vsi rečejo NE (piše: Tamara Andrašič) (foto: pexels) pexels
25. 11. 2021

Ne za poslovno sodelovanje, ker nimam dovolj strokovne ustreznosti.

Ne, ni treba smo se odločili drugače, ampak hvala, ker si bila pripravljena pomagati.

Ne, ne rabiš iti jutri k živalim, vse je urejeno, ni za koga poskrbet.

Ne, ni še šel tvoj paket na pošto, ker imamo gužvo.

Ne, ne bova prišla na terapijo, ker ne vidim smisla in nama ni bilo vseč uvodno srečanje.

?!?!+*#/- Kaj? Ja pa kaj se to dogaja? Zbombardirana sem bila z besedo ne.

Lahko bi se zgodilo kot včasih in bi čisto znorela, se jezila na vse okrog sebe, krivila vse druge in sodila vsepovprek. Zagotovo bi porušila svoj notranji mir, se slabo počutila, ker sem nekoristna, se smilila sama sebi in imela občutek, da nisem dovolj.

Razmišljala bi o tem, kako so vsi pozabili name in bila žalostna, padla v krog razočaranja in ostala v vlogi žrtve. Seveda bi sledila vsa možna samoobtoževanja, za povrh pa bi še verjela, da ne delam dobro. Verjetno bi, kot mi je bilo v navadi, poklicala sestro ali prijateljico in se pritoževala o dogajanju in debatirala še nekaj ur in s tem samo krepila slabo voljo. In pritegnila še kak dodaten ne.

Včeraj se to ni zgodilo, ker:

Sem se naučila v trenutku pomiriti, predihati, na hitro analizirati situacijo in sem lepo nadaljevala dan, ter dala pozornost vsem da-jem.

Odločitev drugih nisem vzela osebno, ker ni osebno. Vsak se odloča, kar je zanj najboljše. In tako je prav.

Zavedam se, da so mnogi zaradi tega, ker so meni poslovno rekli ne - na slabšem, ker ne vedo, kakšno veliko dodano vrednost prinašam. (Tukaj ne govorim iz ega, ampak zaupam, da čutiš, da iskreno iz srca.)

Nekdo pa v tem trenutku samo ne zmore moje po-moči, ker (še) ne sliši in enostavno ni pripravljen. (Potrjeno iz mnogih dosedanjih izkušenj in podobnih terapevtskih primerov.)

No, na paket bom pač še dodaten dan počakala. Ne bo konec sveta. Ni tako nujno. Vse je v redu. Ker svojo vibracijo držim visoko. Ker imam pod kontrolo svoja čustva in občutke, se je dan zelo kmalu prevesil v JA.

Če se tudi ti želiš na podobne situacije odzvati mirno in se naučiti kako te ne-ji ne spravijo totalno iz tira, vabljena na predavanje umiritev in dvig ženske energije. Predlagam, da pohitiš s prijavo, število mest je omejeno.

Tamara Andrašič

Preberite si še: Ali ženske zahtevamo preveč, ko pričakujemo, da bodo moški naša trdna skala?