Konflikt med očetom in materjo povzroča najbolj škodljive vplive na otroka v času nosečnosti

19. 1. 2022
Deli
Konflikt med očetom in materjo povzroča najbolj škodljive vplive na otroka v času nosečnosti (foto: profimedia)
profimedia

Žal se večinoma še vedno ne zavedamo, kako močno starši vplivajo s svojimi mislimi in čustvi na bodočega otroka v nosečnosti. Sledi odlomek iz knjige Marjana Ogorevca. 

Očetova vloga je v tem, da materi zagotovi pogoje za življenje in mirno nosečnost. Lahko bi celo rekel, da je oče takrat v službi matere in bodočega bitja. Na ta način se mati lahko sprosti, deluje na ženski način in ima dovolj ljubezni do njega in otroka, kar ji zagotavlja dovolj visoke energije, ki jo še posebej potrebuje v času nosečnosti. Po tistem, ko moški izve, da bo postal oče, se začne odvijati proces, ki mu prinese veliko sprememb v njegovem čustvovanju, razmišljanju in življenju nasploh. Način, kako oče sprejme to novo nastalo situacijo, bistveno vpliva na bodočega otroka. Samo misel na to, da ne sprejema svojega očetovstva ali matere svojega otroka, je lahko energijski napad na bodočega otroka. To lahko za vedno postavi zid med njega in otroka, ki ga je pozneje težko odpraviti oziroma vsaj ne na običajni način, brez neposrednega ozaveščanja situacije same kot vzroka te odtujenosti. Tudi vsaka agresija, ki jo oče na kakršen koli način izrača do matere otroka, je prav tako napad na otroka. Zanimivo, da takšni očetje pozneje, ko otrok odrašča, zaradi svojega občutka krivde poskušajo narediti kar največ za svojega otroka. Pravega, globokega stika pa ne morejo vzpostaviti. 

Konflikt med očetom in materjo pa povzroča najtežje oziroma najbolj škodljive vplive na otroka v času, ko se ta nahaja v maternici. Pri tem pa ni nujno, da je konflikt nastal šele v času nosečnosti, lahko se je to zgodilo že nekaj let pred spočetjem. Tudi jeza matere na otrokovega očeta pomeni energijski napad na otroka. Mati naj bi, zaradi zdravja svojega otroka, še posebej v času nosečnosti ohranjala notranji mir in ljubezen. 

Iz knjige: Karmična diagnostika in varen dostop v človekovo biopolje, Marjan Ogorevc