LEKCIJA 4: Sama sem odgovorna za svoj dan

Po jutru se dan pozna, zato je vredno, da si danes pogledamo, kako izboljšati našo jutranjo rutino, ki bo vplivala na potek in počutje tekom celega dneva. 

LEKCIJA 4: Sama sem odgovorna za svoj dan (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
3. 11. 2019

5 jutranjih ritualov za lepši dan

1. Popijte kozarec vode

Prva stvar, ki jo storite zjutraj je, da spijete 2 dcl vode (ta naj bo sobne temperature ali mlačna, nikakor pa ne mrzla). 

S tem: 

  • Pospešite metabolizem. 
  • Zaženete delovanje možganov. Voda da možganom energijo za delovanje, izboljša miselne procese in spomin.
  • Poživite mišice. 
  • Voda pomaga pri izločanju strupov. Lahko dodate še par kapljic limone, da se bodo strupi še lažje odplaknili iz telesa. 

2. Izpostavite se sončni svetlobi

Nato pa stopite ven! Tudi, kadar sonce ne sije s polno močjo, je še vedno prisotno. Začnite jutra tako, da stopite na balkon, na teraso, pred hišo, na travnik - samo zapustite domovanje za nekaj minut, da se izpostavite jutranji naravni svetlobi in globoko vdihnite in izdihnite. 

3. Kratka meditacija

Zjutraj smo najbolj blizu svojemu bistvu, zato je to odličen čas za meditacijo. Jutro je tisti del dneva, ko je vaš list papirja še nepopisan. In čeprav bi bilo idealno, da si lahko vzamete uro ali 30 minut za meditacijo, vam lahko že 5 minut prinese veliko ugodnih učinkov - predvsem zniževanje stresa in zaskrbljenosti. To bo absolutno vplivalo na potek vašega celotnega dneva. 

4. Izrazite hvaležnost 

Znanost je že odkrila povezavo med hvaležnostjo in srečo. Zato zjutraj pomislite in izrazite, za kaj ste v življenju hvaležni. Za zdravje? Za sončen dan? Za mirno noč? Da nas ta ubogi planet sploh še tolerira? Karkoli. Morda se zdi nesmiselno, a verjemite, tudi znanstveniki dokazujejo, da hvaležnost ugodno vpliva na celostno izboljšanje življenjske energije ter pozitivnega pogleda na svet. 

5. Tuširanje

Tuširanje verjetno že je vaš dnevni ritual. Lahko pa mu dodate novo komponento. Ko si privoščite topel tuš, si predstavljajte, da stojite pod slapom, ki iz vas spira vso negativno energijo. Vsi stresi, jeza, žalost, nemir… vse gre v odtok. Tako lahko resnično pričnete dan sveži. Po tušu poskrbite za (naravno) nego kože in uživajte v čistoči - ne samo telesni, tudi čustveni.

Za tiste, ki imate inkontinenco, pa je jutro čas, ko si lahko zagotovite lepši dan s TENA Lady vložki, ki bodo poskrbeli za to, da ostajate suhi, zaščiteni in sproščeni tekom celotnega dne. 

Pred nakupom lahko izdelke brezplačno poskusite, naročite jih na www.tena.si