Ljubite se vsaj 45 minut. Zakaj?

4. 10. 2021
Deli
Ljubite se vsaj 45 minut. Zakaj? (foto: profimedia)
profimedia

Zapis iz knjge Priročnik za razsvetljen seks, avtorja Davida Deida, provokativnega učitelja našega časa. Vedno znova revolucionira način, kako rastemo moški in ženske, duhovno in spolno. 

Seks je prijeten v različnih odmerkih. Včasih si želite le naglo strast med pavzo za kosilo. Velikokrat je kratek seks prav tisto, kar potrebujeta vi in vaš partner. 

Seks lahko traja dve minuti ali deset minut, če je naša želja ta, da se razmnožujemo. Če pa želimo zakrožiti z zdravilno energijo po naših telesih, zrahljati zategnjene blokade okoli srca in se predati odprti povezavi ljubezni, potem lahko seksamo dlje.

Po približno 45 minutah spolnega odnosa se telesna energija spremeni. Pritiski se zgladijo. Naša napetost popusti v odprti ljubezni. Gube dneva se zravnajo v mirno morje, ki se skozi nas spere na mogočnejši način, kot bi ga lahko kadarkoli dosegel običajni orgazem. Za mnoge ljudi se najvišji spolni potencial odpre po približno 45 minutah aktivnega ljubljena. 

Še posebej za ženske predstavlja seks postopno ogrevanje, ki vodi do vrelišča. Globoki orgazmi materničnega vratu se običajno pojavijo šele po 45 minutah seksa ali več. 

In za mnoge moške je želja po izlivu najmočnejša po 2 do 10 minutah seksanja. Če moški lahko po 45 minutah nadaljuje z ljubljenjem, njegovo telo doseže visoko raven energije. Po tem lahko še dolgo časa vzdržuje visoko intenzivnost ljubljenja in uživa v več orgazmih celega telesa brez ejakulacije. 

Blokade nesproščenosti, ki ovirajo energijo in blokirajo srce, se s kratko spolno seanso ponavadi ne odprejo. Te blokade pogosto potrebujejo enakomerno in vztrajno kroženje energije, to pa nudi le daljši spolni odnos. 

Prav te blokade nas včasih odvrnejo od dolgega seksa. Ko se ljubimo, se naša spolna energija nabira v našem telesu. Potem te blokade delujejo kot zajezitve, blokirajo naš notranji pretok energije in nas silijo, da svojo energijo izlivamo v ejakulacijah, krikih, skovikih in kratkih krčih napetosti in sprostitve. 

Namesto da bi pustili energiji, da preplavlja, lahko vztrajno vadimo, da odpremo jezove nesproščenosti, da se blokade lahko odprejo. Naša globoka srčna energija lahko tako teče po našem telesu. Če se sprostimo kot svetel tok ljubezni, se naše telo odveže od sile strahu, ki je uvodoma ustvarila blokade. 

Povprečni ljubimci se lažje izpraznijo in odstranjujejo spolno energijo, namesto da bi odprli notranje blokade in omogočili energiji, da kroži v veliko bolj globoki in blaženi globini. Ne zmorejo zdržati prakse kroženja ljubezenske energije skozi blokade. Zakaj? Zato, ker bi za kroženje ljubezenske energije morali zrahljati blokade in s tem sprostiti strah, shranjen v njih. To pogosto ustvarja paniko, slabost ali celo podoživljanje travm. Povprečni ljubimci se bojijo, da bi "spustili" in popustili ter čutili. Bojijo se, da bi bili prizadeti, zavrnjeni, zapuščeni, izkoriščeni, ogoljufani; bojijo se celo, da bi bili ljubljeni. Če želimo z energijo prosto krožiti po telesu in srcu, moramo iz trenutka v trenutek čutiti, sprejeti, se odpreti in ljubiti svoje strahove. Predaja je osnova ljubezni, tudi če se je bojite.

Dolgotrajno seksanje ni zgolj sredstvo za večji fizični užitek, čeprav nedoumljive ekstaze med globokim in dolgim ljubljenjem daleč presegajo površinski blisk zgodnjega orgazma. Poleg samega užitka je 45 minut ali več ljubljenja nujno, da se telo in srce odpreta v polni meri človeške ljubezni in intimne povezave. V nasprotnem primeru blokade v našem telesu in srcu pripeljejo do kratkih izlivov in površinskih užitkov.

Potrudite se, da se ljubite in istočasno v celoti začutite in izrazite vsa čustva. Ne bojte se z besedami izraziti najbolj čudnih čustev. Čutite v celoti, kar čutite, in se še naprej ljubite, ljubite vsa čustva, hkrati pa čutite tudi partnerjevo srce. Krožite svojo energijo skozi morebitne vozle nesproščenosti, dokler vozli ne popustijo ali se temeljito razvežejo. Prepričajte se, da imate vi in vaš partner način izražanja "Stop!" za primer, da dosežete oziromate presežete mejo, ki je še niste pripravljeni predihati in vzljubiti. 

Sčasoma bo po tednih in mesecih dolgotrajnega ljubljenja, med katerim prakticirate seks skozi vse blokade, na katere naletite, vaše telo čustveno bolj odprto. Vaša spolna energija bo tekla bolj polno in svobodno, ne da bi se zataknila v blokadah. Ta prosta energija in čustvena odprtost vam bosta pomagali, da se boste bolj zavedali svoje resnične globine, namesto da bi vas zaustavile blokade vaših misli, strahov in želja. 

Seks lahko postane nenehno, zavestno, celovito sodelovanje v globoki lahkotnosti in odprtosti bivanja, v zaupljivi združitvi z ljubimcem, tudi če se vaše telo in čustva spreminjajo. 

Žarenje vaše spolne žerjavice ni več ujeto v meštranju vaših blokad, ampak se skoznje močno in razkošno povečuje, kot vroča ljubezen brez meja. Vaše blokade postanejo bolj pregledne, prav tako pa tudi vaše meje. Vi in vaš ljubimec oziroma vaša ljubimka se združita kot eno srce in se nato s svetlobno hitrostjo vsenaokrog razblinita. 

Iz knjige: Priročnik za razsvetljen seks, David Deida, založba Chiara

Knjigo lahko naročite TUKAJ.

Preberite si še: 3 vrste ženskih orgazmov: Njena globina čaka na poln razcvet

ali Urban Urbanc: "Moški, priznajmo si, da nimamo pojma, kako se ljubiti z žensko."

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu