Lunin mrk predstavlja močan IZZIV

Kaj je o tokratni polni luni in luninem mrku, ki nastopi v petek, 10. januarja, zapisala astrologinja Sonja Šmit? 

Lunin mrk predstavlja močan IZZIV (foto: pixabay) pixabay
10. 1. 2020

Lunin mrk in polna luna 10. 1. 2020

Tokratna polna luna predstavlja močan izziv oz. je aktivator za čustvene odnose, za področje doma in družine ter za področje službe in kariere.

Premik je beseda letošnjega leta, pa tudi tega mrka in polne lune. 
Ključen je naš odziv na vse te planetarne nemire in odziv na lastni notranji nemir. 

Druga beseda tega mrka je zavedanje svoje teme (Merkur), temačnih misli ali celo dejanj oz. ne-dejanj.

Koliko svetlobe (Sonce) in vsega dobrega spustiš k sebi, iz sebe? Tudi takrat, ko ti ne gre vse kot po maslu.  

Mrk in luna sporočata, da je čas zaključevanja. Nekaj, kar se je že podobno aktiviralo 2018 (pomladi) in 2019 (poleti), a kot da se je "teta karma" (Saturn) malce poigrala in odlašala zadeve. No, zdaj je prišel čas za konkretno spremembo (Pluton). Predvsem v dojemanju zadev, pa tudi v osebnem počutju. Po starem enostavno ne gre več...

Ker je to rakova luna, kaže tudi dušno pot; nekaj drugačnega in povezanega s temelji v občutku varnosti. To je tudi čas (naslednje tri mesece), ko je dobro najprej nekaj zaključiti, da bi se nekaj novega lahko rodilo.

Dojeti potrebo po spremembi, sprejeti spremembo in nato aktivirati nove korake. Nekdo že sedaj v januarju, nekdo začetek februarja, eni pa aprila. 

Južni vozel oddaja svoje zadnje moči, da te povleče v temo in na tebi je, dragi človek, koliko se boš povezal s svetlobo, z lučjo v sebi za nov zagon, za odpuščanje starega, za nov način dojemanja življenja.

Zagnati je potrebno nov način prehranjevanja, zaradi zdravja, pa povezanost na relaciji mati-hči, tašča-snaha (dejansko ali pa v občutkih). Pa vse, kar je povezano ali nerazrešeno glede doma-družine (zadeve z urejanjem papirjev glede skrbništva, hiše ali neke nepremičnine, premičnine, družinskih odnosov, želje po družini ali pa močne želje po svobodi).

Potrebno je spustiti uničevalno jezo ali zamero do nekoga ali nečesa. Tudi do sebe.

Sprejeti resnico in se na osnovi nje svobodno odločati, kaj je dobro zate in česa ne potrebuješ. Velja glede financ, službe, kariere ter odnosov (partnerski, poslovni odnosi...). Tudi tu lahko pride do nekih zaključkov in zaključevanj po starem načinu, da lahko pride novo.

Medtem se Uran obrne iz retrogradnosti. Lahko pride do spremembe vremena. Uran prinaša tudi nepričakovane dogodke v obliki sporočil, vabil ter dojemanj glede financ, pa tudi dojemanje glede nekega zaključevanja. 

Za piko na i pa celotnemu dogajanju tempo dodajata še Pluton (transformacija) in Saturn (učenje), ki se ravno ta vikend združita. In vse se odvija ravno od tega petka do ponedeljka (občutimo pa že nekaj časa in še bomo, ker se ta-dva počasi premikata).

Vse spremembe na osebni ravni lahko občutite v notranjem nemiru, povečanem bitju srca, v občutku dušenja, kot da ti ne da dihati, tiščanju v prsih, nemoč premika zaradi starih navad in vzorcev, tiščanje v trebuhu, želodec in črevesje. 

Previdno z inštalacijami (elektrika, vodovod), internet ter mobilna telefonija imajo tudi nek nemir te dni. 

Pa naj ta "lunca zagunca" dobre spremembe na osebnih področjih. Čas je.
Človeštvo je ravnokar vstopilo v "detox proces", naj se zgodi razstrupljanje na vseh ravneh. Tudi narava bo zelo hvaležna za to. 

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2020 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo