Mesec MAJ prinaša preboj in korak naprej

Leto 2021 je čas nihanja in negotovosti, zato se pojavlja občutek vrtenja v vedno podobnih krogih. Kdaj se bo nehalo? Maja? Ne. Se bo pa vsaj malo premaknilo naprej.

Mesec MAJ prinaša preboj in korak naprej (foto: pixabay) pixabay
30. 4. 2021

Vse bolj nas zanima kdaj bo konec, kdaj se bo kaj zares spremenilo in kdaj bo spet mir. Leto 2022 je iz numerološkega vidika mojstrsko leto. V tem času naj bi se odvijale korenite spremembe na ravni kolektivne zavesti, človeštva in zgodovine. Letos smo bolj kot ne v procesu prepoznavanja vsega, kar omejuje in ne deluje. Kaj lahko zanesljivo še pričakujemo letos? Da nam bo počilo po šivih. 

Maj bo specifičen

Znotraj leta vrtenja okoli svoje osi in lovljenja lastnega repa, je maj kot val osvežitve. V temu času bomo dejansko lahko storili premike naprej. Govorimo o času, ki prinaša napredek in preobrate, presenečanja ter preboje. 

Zdaj ni čas za zaletavost

Kaj se zgodi kadar ravnamo preveč impulzivno? Običajno obžalujemo izražene besede, nagle odločitve in dejanja. Življenje je skrajno logično: če smo zaletavi, se zaletimo. Če se na vso moč zaletavamo z glavo v steno, nas bo stena na vso moč udarjala nazaj.  

Preboji, ki se nam obetajo, ne zahtevajo pretiranega truda

Dovolite, da se zgodi nepričakovano. Moj zelo ljub izrek je: ''Prepustite se toku, a pred tem pazljivo izberite reko.'' Vi izbirate čemu se prepuščate in čemu zapirate vrata.

Kaj pa, ko se zdi, da izbire ni?

Kaj storiti, ko smo del zgodbe, ki nam ni všeč? Kako se bomo odzvali, je vedno naša izbira – zavedajmo pa se, da včasih tako škodimo tudi sebi. Pred kratkim sem prebrala zanimivo primerjavo: ''To je tako kot bi si želeli, da bi avtobus, na katerem ste, imel nesrečo samo zato, ker vam ni všeč šofer'' (avtor: Jorge López Posso). Raje se vprašajte, kako ste lahko doprinos dani situaciji. 

Prepoznavajte sebe

Največ, kar lahko storite je, da prepoznavate sebe. Ne, kaj vi menite, da mora storiti vaš sosed, vaš šef, vaš partner, prijatelji, otroci itd. Izkoristite ugoden vpliv maja za sebe. Raziskujte svoje meje, svoje predsodke, svoje stereotipe, ki omejujejo. Vsi jih imamo. Vsi smo kdaj oseba, ki kaže s prstom, ki presoja, obsoja, saj smo vsi le ljudje. Zdaj ni čas za druge, zdaj je čas za vas: kaj bi bilo dobrodošlo pri sebi spremeniti?

Postavljajte si veliko vprašanj

Bodite kot predrzen novinar. Torej, ne sprašujte se, katera je vaša najljubša jed in pesem, barva in čokolada, temveč vrtajte v iskanju senzacionalne naslovnice. Sprašujte sebe in svoje drage kdo v resnici ste.

Opazujte svoje odzive

Na vprašanja lahko vedno zelo umirjeno odgovarjamo. Saj veste, politično pravilno in v skladu zahtev javnosti in pričakovanj ter vsega, kar se spodobi. Naši spontani odzivi so tisti, ki razkrivajo tudi tisto, česar se sicer pri sebi ne zavedamo. Izpostavite se novicam, mnenjem, drugačnosti in osebam, ki si drznejo povedati, da se z vami ne strinjajo. Pokazale vam bodo drugo plat zgodbe. Morda pa sebe prepoznate tudi na drugi strani. 

Maj bo minil, kot bi mignil

Zdaj ni čas, da bi premlevali preteklost in vse tiste ''oh, ko bi vsaj''. Osredotočimo se na trenutek, v katerem smo. Ozaveščajmo vse, kar bi lahko počeli bolje. Ne bojmo si priznati, da nečesa ne znamo. Zdaj ni čas za sram in strah, ampak pogum in z njim povezano osebno in duhovno rast.

Si želite čez 10 let še vedno ubadati z istim?

Del kakšnega sveta želite biti čez deset let? Morda pa je še boj pomembno vprašanje: kako ga boste tudi sami aktivno pomagali soustvariti? Svet smo mi. Ne nekdo drug. Ni naloga države, partnerja, staršev, nekoga drugega, da oblikuje lep svet. Vsi smo del sveta in oblikujemo ga skupaj. 

Napoved je z Ljubeznijo za vas napisala avtorica, numerologinja, svetovalka in motivacijski coach LiLi SoRuM