Napoved za MAJ (prihaja krvavi mrk) + POMEMBNI DATUMI

Maj je izjemno pomemben mesec tega leta! Prinaša izjemno močan in redki krvavi lunin mrk, Jupiter se premakne v znamenje rib prvič po 12ih letih, Saturn in Merkur se pričneta gibati retrogradno... 

Napoved za MAJ (prihaja krvavi mrk) + POMEMBNI DATUMI (foto: profimedia) profimedia
13. 5. 2021

Majevska energija bo povzročila razne izzive v tem mescu, a si velja zapomniti, da vse preizkušnje pridejo z nagradami. 

Časi mrkov so lahko zelo inteznivni in prinesejo nenadne motnje v naša življenja. Lahko povzročijo izjemno občutljivost in čustvene izbruhe. 

Krvavega luninega mrka nismo imeli od leta 2019 in bomo zagotovo lahko močno čutili njegov vpliv. Čeprav gre lahko za močen in kaotičen čas, pa nam mrki lahko pomagajo oz. nas pripravijo na kvantne skoke v zavesti. 

Dobro si je zapomniti, da karkoli se nam trenutno dogaja v življenju, je vse to z namenom pospešene osebne rasti.

Jupiter, največji planet v našem osončju, se v maju premakne v ribi. Jupiter predstavlja obilje in podarja naše darove ter talente. Za tiste, ki imate močno prisotno energijo rib ali drugega vodnega znamenja v svoji karti, bo to lahko zelo srečen vpliv. 

3. maja Merkur vstopi v znamenje dvojčka. Merkur se seveda odlično počuti v dvojčku. Komunikacija bo tekla tekoče, brez posebnega truda. Merkur pa se bo proti koncu mesca obrnil v retrogradno gibanje, zato je dobro večje projekte in pomembne dogovore izpeljati čim prej v maju. 

Venera pa vstopi v dvojčka 8. maja. Zato bo to zares čas sproščene in odprte komunikacije v odnosih. Verjetno bomo postali bolj družabni in zgovorni kot sicer. To je odličen čas, da se zopet srečate s starimi prijatelji. 

11. maja nastopi mlaj v biku, ki nas bo pripravljal na sezono mrkov. To je čas, da poskrbimo za svoj notranji svet. 

13. maja Jupiter vstopi v ribi, kjer se bo nahajal do 28. julija. Prinaša svežo energijo, ki bo aktivirala in povečala našo intuicijo ter domišlijo. Bolj nas bo zanimalo mistično in bolj bomo ustvarjalni. (Lahko se ponovijo lekcije iz leta 2010 oz. nekaj povezano s tem letom). 

Okoli 14. maja se Merkur že pripravlja na svojo retrogradno gibanje. Nekateri že v tem obdobju močno občutijo njegove vplive. Počasi se bomo zaustavljali - bolj premišljeno bomo delali svoje korake naprej. 

Plejadski portal 17. - 22. maj

Sonce se poravna s ozvezdjem Plejad, kjer naj bi bivala izjemno razvita zvezdna bitja. Znanje Plejad se lahko v tem času lažje dotakne tudi naše zavesti. 

20. maj - Sonce se prestavi v dvojčka 

Pričenja se obdobje zračnega dvojčka. To je čas aktivnih misli, idej, komunikacije, izražanja sebe in ostrega uma. 

23. maja se prične obdobje retrogradnega Saturna, planeta karme. Saturn govori o vzrokih, ki izhajajo iz prejšnjih življenj. Katere izpite ponavljamo? Kakšno nalogo mora naša duša opraviti? Ta vprašanja so lahko bolj na udaru od maja do jeseni. 

26. maja nastopi najmočnejši dan meseca - krvav lunin mrk v strelcu!

Morda za nekatere najmočnejši dan v celem letu! Luna bo imela "krvavo" barvo, saj bomo imeli popolni lunin mrk. Močna energija, ki kaže na velike spremembe. To je čas, ko lahko naredimo kvantni skok. Čeprav bo lahko prisotna zelo težka energija in kaotične situacije, se te pojavijo z namenom - pomagajo razvoju naše duše. 

29. maja pa nastopi retrogradni Merkur. Tedaj bomo imeli tri retrogradne planete (Pluton, Saturn in Merkur). To bo čas, da se malce ustavimo, pogledamo, kaj se nam dogaja v življenju in se osredotočimo na tisto, na kar lahko vplivamo. 

Želimo vam miren mesec, čeprav verjetno ne bo vedno miren. Lahko si naredite načrt, kako boste pomagali sami sebi v trenutkih, ko vam bo težko. Da boste imeli pripravljeno "prvo pomoč", ko jo boste potrebovali. Morda vam pomaga določena glasba, sprehodi v naravi, pogovori z določeno osebo, kopeli, dihalne vaje ipd. 

Lepo poskbite zase in ves čas bodite pozorni, kaj vas življenje uči. 

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si še:

Mesec MAJ prinaša preboj in korak naprej

Tisti, ki opazuje lepoto Zemlje, najde ključ za življenje

ali 8 znakov, da morda zatirate travmatične otroške spomine