Pomembni datumi v mesecu MARCU

Poglejmo si, kaj vse nas čaka v mesecu marcu.

Pomembni datumi v mesecu MARCU (foto: profimedia) profimedia
7. 3. 2022

Marec 2022 sporoča: usedi se na voznikov sedež in prevzemi vodstvo nad svojim življenjem!

Marec je edini mesec v tem letu, ko nimamo retrogradnih planetov. To pomeni, da nam marec prinaša odlične priložnosti, da premagamo svoje strahove in ukrepamo glede tistih stvari, ki jih želimo početi. Prinaša drzno, hitro in napredno energijo. Izkoristite jo v svojo korist!

Začnite nove projekte, naredite notranje preskoke, ukrepajte glede stvari, ki jih želite narediti. Kaj si že dolgo želite spremeniti pri sebi, pa vam še ni uspelo? Ko vidite, da padate nazaj v staro, v že prežvečene vzorce... takrat se za hip ustavite. Naredite nekaj drugače. Tudi če je za začetek samo čisto majhna malenkost. Ravno takrat imate največje možnosti, da naredite spremembo. Pustite izgovore ob strani in s to energijo naredite tisto potezo, ki je potrebna! To še posebej velja v drugi polovici meseca, ko po enakonočju prehajamo v obdobje Ovna.

V prvem delu meseca bo sonce še v znamenju Rib. V začetku meseca (okoli 4. marca) je Venera zapustila svojo senčno fazo, potem ko je bila od decembra 2021 retrogradna, kar nam bo omogočilo, da preteklost sedaj lažje pustimo za seboj, zlasti ko gre za zastarele odnose oz. za zastarelo dinamiko odnosov.

Ko se sonce premakne v Ovna (20. marec), se ton meseca spremeni in v naša življenja prijadrajo valovi močne, ognjene in vodstvene energije. Tedaj prejmemo največ univerzalne podpore za začetek novih projektov in črtanje stvari s seznama opravil.

6. marec - Venera in Mars vstopita v Vodnarja

Venera in Mars že od sredine februarja skupaj potujeta po nebu. Na ta dan sta se preselila iz Kozoroga v Vodnarja, kjer se bosta še zadnjič združila. Pomagata nam uravnotežiti moško in žensko energijo v sebi. 

12. marec - Sonce v konjunkciji z Neptunom

Letno srečanje Sonca in Neptuna je dan ustvarjalnosti, duhovne rasti in višje ljubezni. Neptun velja za planet univerzalne ljubezni. Pomaga nam, da spoznamo, da smo vsi povezani, da smo v svojem bistvu res vsi eno. Združevanje Neptuna in Sonca lahko okrepi duhovne uvide, nam pomaga pri povezovanju z našo intuicijo in nam olajša povezovanje z božanskimi sferami. Neptun vlada tudi v svetu domišljije, umetnosti in glasbe.

16. marec - Poravnava asteroidov Pallas in Chiron

Pallas je asteroid moči in poguma. Pomaga nam najti svojo neustrašnost, biti neodvisni in se zavzemati za vse, v kar verjamemo. Chiron je asteroid zdravljenja, predstavlja rane, s katerimi prihajamo v to življenje, in pot, ki jo moramo ubrati, da se pozdravimo. Energija asteroidov je subtilna, a ko se ta dva asteroida združita, se bomo morda lažje postavili zase, ko gre za naše zdravljenje. Morda se bomo tudi počutili opolnomočeni ali pa bomo lažje videli moč, ki smo jo pridobili z izzivi. Če greste skozi težaven čas, vam lahko ta kombinacija energije asteroidov da moč, ki jo potrebujete.

18. marec - Polna luna v Devici

Polna luna nas bo popeljala v enakonočje in začetek astrološkega novega leta. Polne lune predstavljajo točke sprostitve, zato bo to odlična priložnost, da očistimo vse, česar ne želimo več nositi v novo obdobje. Pod temi močnimi energijami smo lahko vodeni, da opustimo samokritično razmišljanje in idejo perfekcionizma. Neptun bo prav tako aktiven pod to polno luno. Medtem ko lahko Neptun okrepi naše duhovne vpoglede, nam lahko tudi zamegli stvari in oteži uvidevanje resnice. Pod lučjo polne lune se bomo morda morali zavedati ideje, da ni vse zlato, kar se blešči. Zaupajte svoji intuiciji, ona bo vaše vodilo.

20. marec - Obdobje Ovna + enakonočje + začetek astrološkega leta

To je eden ključnih dogodkov meseca! V tropski astrologiji se sonce premakne v Ovna hkrati z pomladnim enakonočjem. Ker oven velja za prvo znamenje zodiaka, se ta premik šteje tudi za začetek astrološkega leta. Ko vstopamo v novo leto, si zastavite nekaj namenov, kaj želite poklicati v svoje življenje. Oven je znamenje vodstva, zato razmislite, kaj želite prevzeti v svojem življenju. Ekvinocij je dan z visokimi vibracijami, ki nas vodijo, da v svoje življenje vnesemo ravnovesje. Naznanja začetek pomladi. Prehodno obdobje, ko častimo življenje in smrt. Energije enakonočja lahko uporabimo za spoštovanje obeh strani naše človeške izkušnje. Kaj je umrlo v vašem življenju? Kaj se je ponovno rodilo?

1. april - Mlaj v Ovnu

Ta mlaj ponuja nekaj zdravilne energije zahvaljujoč močni prisotnosti asteroida Chirona. Chiron je znan kot zdravilec ranjencev in ima dar, da nam pomaga rane spremeniti v vir moči, modrosti in zdravljenja. Pod vplivom tega mlaja lahko zdravimo stare rane ali najdemo novo moč v nekaterih stiskah.

... Čim bolj umirjen mesec marec vam želimo!

Vir: foreverconscious.com

Preberite si še: Marec bo mesec prebujanja in ranljivosti 

LJUBEZENSKI horoskop za MAREC

V partnerskem odnosu drug drugemu pritiskamo točno tja, kjer boli... (Matej Škufca)