Marec bo mesec prebujanja in ranljivosti

Marec ne prinaša le pomladi, temveč tudi prebujanje nas, naše notranjosti in pa morebitnih občutkov nemoči, ne-upoštevanosti ter ranljivosti. Obeta se nam mesec bujne domišljije, nostalgije in ponovnih priložnosti.

Marec bo mesec prebujanja in ranljivosti (foto: shutterstock) shutterstock
28. 2. 2022

Ponovna priložnost: da ali ne

Ko storimo napako, si vsi želimo ponovne priložnosti. A poraja se vprašanje koliko ponovnih priložnosti podarjamo in ali so resnično kot takšne spoštovane, kadar gre za osebe, ki se do nas vedno znova vedejo neprimerno? 

Bujna domišljija

Prebudimo svoje čute, doživimo občutke, a ne dopustimo, da nas preveč odnese. Marec bi lahko prinesel nekaj več iluzije, torej ne bo vse zlato, kar se bo svetilo. Zelo možno je, da bomo prepoznali potencial, torej možnosti, ki pa se morda ne bodo uresničile tako, kot bi si želeli. Naj nas bleščeče obljube ne zavedejo. 

Zdravljenje otroških ran

Nahajamo se v izvrstnem času za zdravljenje otroških ran ter občutka nemoči. Kadarkoli se počutimo ignorirane, prejemamo informacijo, da ne obstajamo. Zelo pomembno je, da se ne pričnemo sami do sebe vesti kot, da smo nepomembni in da naše potrebe ne obstajajo. Marec bi lahko prinesel dogodke, ki nas bodo tako zdramili (verjetno preko nelagodja) in spodbudili, da se ozremo vase. Ste sami do sebe ljubeči?

Ranljivost ni slaba

Šele, ko si dovolimo biti ranljivi, lahko ozavestimo, kje in kaj boli ter še pomembneje, zakaj. Mnogokrat naši odzivi tukaj in sedaj na nek dražljaj danega dneva nudijo ogledalo lastne prizadetosti. Naj bo marec mesec opazovanja sebe kot bi opazovali otročka, ki ima za seboj travmo in mu skušali pomagati.

Kreativno v vsak nov dan

Uporabimo energijo ustvarjalnosti. Odenimo se v bolj žive barve. Zaplešimo že zjutraj ob svoji prvi kavici. Užijmo prve toplejše sončne žarke. Preživimo več časa v naravi. Obdajmo se s pozitivno mislečimi optimističnimi, konstruktivnimi ljudmi. Mi ustvarjamo svoje življenje. Vsak dan je pomemben, zato ustvarimo vsak dan lep.

Ponovna priložnost: SEBI

Vsi obžalujemo v življenju. Pomembno je, da razlikujemo prevzemanje odgovornosti in pa občutenje krivde, ki nas ohromi. Ne moremo spremeniti preteklosti. Naučimo se ustvariti boljšo prihodnost.

Kaj bi lahko ponovno poskusili, drugače? 

Mesečno napoved je z Ljubeznijo za vas napisala Lili Sorum