Marjan Ogorevc: Kako se zaščitimo pred zlorabo črne magije?

14. 5. 2023
Deli
Marjan Ogorevc: Kako se zaščitimo pred zlorabo črne magije? (foto: Borut Peterlin)
Borut Peterlin

Kaj nam lahko pomaga pri zaščiti pred črno magijo in psihoenergijskimi napadi? Tako pravi bioterapevt Marjan Ogorevc. 

Razširjena definicija magije pravi, da je v resnici vsako delovanje človeka neke vrste magija. Zaradi različnih vplivov, predvsem cerkvenih oblasti, prevladuje mnenje, da je vsa magija škodljiva. Magija je bila vedno sestavni del življenja in zelo močno vpliva na naše življenje tako v dobro kot slabo, če pride do zlorabe.

Pri vprašanju, kako reševati težave z zlorabo magije, večina pozablja, da je treba izhajati iz tega, da je človek ta, ki je s svojimi dejanji v preteklosti in sedanjosti omogočil ta napad. Temu primeren je tudi sodoben postopek, ki zahteva najprej spremembo človeka. Nobeno reševanje, pri katerem se napadeni ali skupina ne spremeni, ne rešuje problema na dolgi rok. Vse v vesolju ima v širšem kontekstu nekakšen smisel, namen. Ko ste ste napadeni, vedno koristi razmišljanje: "S čim sem prispeval k temu in omogočil napad?" Iz tega se moramo nekaj naučiti, sicer bomo ponavljali lekcijo tako dolgo, dokler ne dojamemo bistva.

V razni literaturi, sploh v oglasih ezoteričnih revij ponujajo različne čudežne zaščite pred uroki, črno magijo, škodljivim delovanjem oseb. Da zagovarjajo ta način reševanja težav, ne čudi, saj je to velik posel, od katerega živi veliko ljudi. Dobro je vedeti, da nas vsaka še tako dobra zaščita dela manj zavedne in nas ločuje od sveta.

Z delom na sebi najlažje pridemo v stanje, ko ne potrebujemo nobene zaščite. Za to potrebujemo spremembo paradigme. Sedanja prevladujoča paradigma pravi, da so drugi odgovorni za težave in morajo tudi drugi poskrbeti za njihovo reševanje. Nova paradigma pa, da smo sami prispevali k nastanku težav in jih lahko tudi sami s svojo spremembo razrešimo. 

Marjan Ogorevc v knjigi Magija, Most med znanostjo in religijo

Preberite si še: Marjan Ogorevc: Nisem s tega planeta

POGLEJTE SI TUDI PODKAST Z MARJANOM OGOREVCEM