Močno sporočilo 34-letnika pred smrtjo

Imam le 34 let, vendar sem že izbral svojo zadnjo kravato. To je tista, ki jo bom nosil na svojem pogrebu čez nekaj mesecev. Mogoče ne bo usklajena z obleko, a mislim, da je popolna za to priložnost.

Močno sporočilo 34-letnika pred smrtjo (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
4. 8. 2019

Diagnoza rak je prišla prepozno, da bi mi lahko dala tudi najmanjše upanje za dolgo življenje, vendar sem dojel, da je najpomembnejša stvar pri smrti poskrbeti, da s s svojim prispevkom zapustiš ta svet malo boljši, kot je bil. Način, na katerega sem do sedaj živel svoje življenje, moj obstoj ali točneje izgubo istega, ni pomemben, ker sem živel, ne da bi naredil kaj pomembnega.

Toliko stvari je obremenjevalo moj um. Toda ko sem izvedel, koliko časa mi je še ostalo, mi je postalo jasno, kaj je zares pomembno. Pišem vam torej iz sebičnega razloga. Želim osmisliti svoje življenje, zato z vami delim to, kar sem spoznal:

Ne izgubljajte časa za stvari, v katerih ne uživate. Očitno je, da se ne da uspeti v nečem, kar vam ni všeč. Potrpežljivost, strast in predanost lahko pridejo le, če imate radi to, kar delate.

Neumno se je bati tujega mišljenja. Strah slabi in vas paralizira. Če mu pustiš, lahko raste iz dneva v dan, dokler se popolnoma ne izgubite in od vas ostane samo še lupina. Poslušajte svoj notranji glas in mu sledite. Nekateri ljudje lahko temu pravijo norost, vendar obstajajo tudi taki, ki vas bodo imeli za legendo.

Prevzemite nadzor nad svojim življenjem in polno odgovornost za stvari, ki se vam dogajajo. Omejite slabe navade in poskušajte živeti bolj zdravo življenje. Poiščite šport, ki vas osrečuje. Najbolj od vsega ne zavlačujte. Naj vaše življenje oblikujejo odločitve, ki ste jih sprejeli, ne tiste, ki jih niste.

Cenite ljudi okrog sebe. Vaši prijatelji in sorodniki bodo vedno neskončen izvor moči in ljubezni. To je razlog, zakaj jih ne bi smeli jemati za samoumevne. Težko mi je v popolnosti izraziti svoje občutke o pomembnosti tega preprostega spoznanja, upam, da boste prisluhnili nekomu, ki je dojel, kako pomemben je čas.

Nisem vznemirjen, ker sem spoznal, da zadnji dnevi mojega življenja dobivajo smisel. Le žal mi je, da ne bom imel možnosti videti veliko dobrih stvari, ki se bodo zgodile. Prav tako upam, da se bo vojna v Siriji in Ukrajini kmalu končala.

Toliko se ukvarjamo z zdravjem in s potrebami svojega telesa, da pozabimo, da telo ni nič več kot škatla - sredstvo za dostavo naše osebnosti, misli, prepričanj in namer v ta svet. Če v tej škatli ni ničesar, kar lahko spremeni svet, potem ni nič hudega, če je ni več. Verjamem, da imamo vsi potencial, vendar je prav tako potrebno imeti veliko poguma, da bi ga uresničili.

Lahko plujete skozi življenjske okoliščine tako, da izgubljate dan za dnem, uro za uro, ali se borite za to, v kar verjamete in napišete veliko zgodbo svojega življenja. Upam, da se boste prav odločili.

Pustite sled na tem svetu. Živite življenje s smislom, ne glede na to, kaj za vas to pomeni. Gibajte se proti temu. Mesto, ki ga zapuščamo, je čudovito igrišče, v katerem je vse mogoče. Pa vendar, tukaj nismo za vedno. Naše življenje je kratka iskra na tem lepem malem planetu, ki pluje z neverjetno hitrostjo v temo neznanega vesolja. Torej, uživajte svoj čas tukaj s strastjo. Naj bo zanimivo.

Hvala vam!

Vir: lessonslearnedinlife.com