Numerologinja: "Leto 2022 prinaša val drugačne energije. Ne, miru še ne bo."

Numerologinja Lili Sorum pravi, da nas čaka mojstrsko leto. 

Numerologinja: "Leto 2022 prinaša val drugačne energije. Ne, miru še ne bo." - Osebna rast (foto: shutterstock) shutterstock
28. 12. 2021

Stopamo v drugačne čase

Za leto 2020 sem povedala, da nas bo vrglo, presenetilo in da se na politično prizorišče vrača nekdo iz preteklosti, kogar nikakor ne bomo pričakovali. Za leto 2021 sem navedla, da nas bo premetavalo z veliko negotovosti in omejitev. Namen teh dveh let je bilo ozaveščanje teme v vseh oblikah. Na globalni ravni smo priča zastarelim prepričanjem in mehanizmom delovanja, potrebi po svobodi posameznika, sistemov, ki ne delujejo. Na osebni ravni se ogledala kar vrstijo. Kako ravnamo, se odzivamo in kaj nas pravzaprav sploh zanima. ? Iskreno si želim, da so tisti, ki so nakupovali po 50 kg moke in tone toaletnega papirja premagali strah, ki se je podzavestno sprožil. 

Vsi se učimo

Vsi smo v procesu učenja. Nihče izmed nas ni popoln in še ne zna vsega. Je sploh možno biti popoln? Je sploh možno zadovoljiti vsa merila in pričakovanja, tako svoja, kaj šele tuja? 

Leto 2022 je mojstrsko leto

Leto 2022 prinaša val drugačne energije. Ne, miru še ne bo. Niti ni bistvo, da se situacija umiri, ker bistvo ne leži v pometanju pod predpražnik.

Mojstrstvo zahteva delo in predanost. Pot do lastnega mojstrstva teče skozi strah, po razbrazdanih poteh razočaranj, izgub, jeze, obžalovanja in posledično učenja, ali zanikanja. Vedno imamo možnost izbire. Četudi se nam morda ne zdi, vedno imamo izbiro. Lahko se vdamo, ali pa smo proaktivni. A ne zamenjujmo pro aktivnost z reaktivnostjo - reagiranje na dražljaj je odziv. Naša lastna odločitev za novo pot se rojeva iz tiste snovi, iz katerih so stkane sanje.

Kaj so vaše sanje, se še spomnite?

Naše sanje so naša dragocenost. So klic in glas naše duše. Naše sanje prinašajo potrebo po smislu, po namenu, po nečem več. Tisti, ki hrepenijo po nadvladi in denarju, pravzaprav mnogokrat v resnici zgolj skrivajo svoj strah pred osamljenostjo. Denar jim daje lažen občutek premoči nad vsemi, ki bi jim sicer (zagotovo) škodovali. Nekateri imajo za seboj zelo boleče izkušnje, ki so jih otrdele in posledično tako iščejo svojo srečo. 

Izziv: zdrava Ljubezen do sebe

Zdravilo za strah je vedno in vedno bo zdrava Ljubezen do sebe. A kaj, ko nas tega ne učijo v šoli. Še več, običajno nas učijo ravno obratnega! Zdrava ljubezen do sebe vas ne poziva, da postavite sebe na prvo na mesto. Le zakaj? Zdrava Ljubezen do sebe preprosto pravi, da si bodimo enakovredni. Jaz nisem več kot vi in vi niste več kot jaz. Med seboj smo si različni in to je posebnost časa, v katerem živimo. Le kako dolgočasno bi bilo, če bi si bili enaki… Isti odtenek sive. 

Dovolite: nismo zaprano perilo zaradi ene barvite nogavice v pralnem stroju. Vsak izmed nas je delček mozaika, ki ga dojemamo kot svet. Vsak izmed nas je pomemben in je ključen za okolico, v kateri živi. Le naša izbira je kakšen doprinos smo. 

V letu 2022 nas čakajo dogodki, ki bodo ozaveščali našo lastno vrednost, sposobnost sprejemanja in ljubljenja sebe ter drugačnih od sebe. Nauk, ki ga prinaša ta pomemben proces: sprejmite vse dele sebe in tiste, ki vam niso všeč, ljubite najbolj, saj jih boste le tako lahko ozdravili in z Ljubeznijo spremenili. 

Nove definicije pojmov: odnos, dom, družina ter ženstvenost

Seštevek letnice 2022 je 6. Stopamo v mogočno mojstrsko leto, v katerem polagamo nove temelje, drugačne gradnike. Kaj pa je bolj avtohton gradnik družbe kot družina, kot naš dom in kaj je pomembnejši gradnik našega življenja kot so odnosi. Spremembe so tu. 

Najbolj pomemben odnos, ki ga gojimo, je odnos do sebe. To je edini odnos, ki traja vsak trenutek našega življenja. V letu 2022 bo seveda v ospredju. 

Izziv: mati Zemlja nas bo za ušesa 

Stopamo v čas, ki nas bo (ali pa ne, ker imamo pač izbiro) še bolj povezal z naravo. Človečki smo kot najstnik, ki meni, da je njegova soba pospravljena. Slej kot prej tudi najbolj strpna mater postavi mejo. Vpliv človeka, imenovan onesnaževanje in zloraba naravnih virov, je neizpodbitno škodljiv za naravo. Vse v naravi stremi k harmoniji. Ta je evidentno porušena. Narava bo skušala ravnovesje povrniti, da bi preživela. 

So naši otroci pripravljeni?

Za podnebne spremembe, ki so že opazne in na tiste, ki šele prihajajo, absolutno nismo pripravljeni. Osebno menim, da delamo veliko napako, ker naših najmlajših ne učimo veščin preživetja. Prepričana sem, da bi jih večina stala zraven krompirja brez, da bi vedela, da je gomolj potrebno izkopati iz zemlje. Tudi v Sloveniji otroci rišejo vijolične krave ter trdijo, da jabolka rastejo v Mercatorju. Morda nam je to smešno, a verjemite, po potresu, poplavi, suši, itd. bomo mnogo bolj potrebovali znanje, kako zakuriti ogenj, kot pa kako uporabiti najnovejši, še bolj nerealen filter za selfije. 

Kako pa kaj zdravje?

Cikel, povezan z zdravjem, se je pričel leta 2020 zaradi seštevka 4. Tudi mojstrska končnica 22 prinaša s fizično realnostjo povezane izzive in nagrade. Predvidevati je, da se bomo vračali k bolj naravnim načinom življenja in pa tudi zdravljenja. 

Med drugim …

Dobra novica pa je, da naj bi se vse bolj prebujala znova stara dobra kmečka pamet. Lažje bomo trezneje razmišljali, čeprav bodo naša čustva bolj intenzivna. 

… ni vse slabo!

Obetajo se nam drugačni izzivi, ki pa tokrat obljubljajo premike. 

Je to svet, ki si ga želite za svoje otroke?

Z Ljubeznijo, Lili Sorum, www.lili-sorum.com

Poglejte si še: