Najbolj pomembni datumi v mesecu SEPTEMBRU

31. 8. 2022
Deli
Najbolj pomembni datumi v mesecu SEPTEMBRU (foto: profimedia)
profimedia

Mesec september se že približuje, z njim pa tudi pomembni astrološki dogodki. Preverite, kateri so tisti najbolj ključni.

September je mesec, ki nas bo spodbudil k razmišljanju o preteklosti in samorefleksiji. V tem času bomo morda občutili večjo željo, da si postavimo vprašanja, povezana z našo preteklostjo in ocenimo, katere naše stare rane sedaj potrebujejo pozornost ter se odločimo, na kakšen način se bomo lotili reševanja. "Kriva" bo ob koncu meseca tudi energija tehtnice, ki nas bo spodbujala, da v življenju iščemo ravnovesje in harmonijo v odnosih.

Mesec bo najbolj začinil retrogradni Merkur, ki bo lahko stvari nekoliko postavil na glavo. Vendar nas bo prav on spodbudil, da se osredotočimo na pretekle dogodke in predelamo tisto, kar smo do sedaj potlačili.

Sledi polna luna, tokrat v znamenju zasanjanih rib, lunin mlaj pa bo tokrat nastopil konec meseca v znamenju tehtnice. V tehtnico bosta v drugi polovici meseca vstopila tudi sonce in Venera, kar bo ustvarilo posebno energijo iskanja ravnovesja.

Preverite, kateri so najbolj pomembni astrološki dogodki tega meseca.

10. september: retrogradni Merkur

V septembru ponovno pozdravimo retrogradni Merkur, tokrat v znamenju tehtnice. Trajal bo do 2. oktobra. Pomagal nam bo odkriti sporočila iz naše podzavesti.

To je čas, ko so bolj pogoste zamude, težave z računalniki, mobiteli, kakšna počena guma na cesti ali kaj podobnega. Tudi komunikacija z drugimi je otežena. Prav tako nam retrogradni Merkur rad prinese v življenje ljudi iz preteklosti, zelo verjetno boste v tem odbobju lahko nepričakovano srečali bivšega partnerja ali prijatelja iz preteklosti oz. vas bo kontaktiral nekdo iz preteklosti. 

Dogodki, občutki, odnosi ali misli, ki smo jih skrili ali nanje pozabiili, se lahko vrnejo in nas spodbudijo, da jih predelamo.

10. september: polna luna 

Na isti dan bo nastopila še polna luna v znamenju rib. To bo zares najbolj intenziven dan meseca! Če boste zaradi Merkurja nekoliko raztreseni in nestabilni, ne bo to nič nevadanega. Hkrati pa vam bo luna pomagala, da poiščete kreativne rešitve in razmišljate izven okvirjev. 

Polna luna pa se bo poravnala še z Neptunom. Takrat močno in intenzivno sanjamo. Bodite pozorni tudi na svoje sanje, saj vam v tem času lahko prinesejo pomembna sporočila.

22. september: retrogradni Merkur se poravna s soncem

Včasih so verjeli, da Merkurjeva konjukcija s soncem prinaša skrivnosti, skrite informacije in modrost. To je intenziven čas, ko na površje pride vse, kar skrivate v svoji notranjosti. Morda boste občutili čustva, ki ste jih potlačili ali se soočili s situacijami, ki se jim že dolgo izogibate. 

22. september: pričetek obdobja tehtnice

22. septembra se prične tudi obdobje tehtnice, kar nas vodi k iskanju ravnovesja ter razmišljanju o tem, kako lahko v življenje vnesemo več harmonije. Morda boste v tem času lažje uredili svoje misli, delovali bolj mirno ter v odnosih delovali boj razumevajoče.

23. september: enakonočje

Takoj naslednji dan nastopi enakonočje: gre za močan čas v letu, ko se vrnemo domov, se uskladimo in povežemo z Zemljo. Če na ta dan preživite čas v naravi, vas bo to napolnilo z neverjetno energijo in občutkom povezanosti, obenem pa vam bo dalo moč, da se spopadete z vsemi prihajajočimi izzivi.

25. september: lunin mlaj v tehtnici

Mlaj v znamenju tehtnice vas bo dalje spodbudil k iskanju ravnovesja na vseh področjih življenja. To je odličen čas, da premislite, kako lahko bolje poskrbite zase in v svoj vsakdan vnesete nove zdrave navade. V tem času bo aktiven Jupiter, planet obilja, ki vam pomaga odpreti vrata in vam ponuja nove priložnosti. Če že dlje delate na pomembnem projektu, vam bo morda ravno tokratni mlaj prinesel dobre novice na tem področju.

29. september: Venera vstopi v znamenje tehtnice

Mesec se zaključi z vstopom Venere v znamenje tehtnice, kar bo ustvarilo čudovito, harmonično energijo. S soncem in Venero v tehtnici bomo občutili prav posebne vibracije, ki podpirajo zdravljenje srca, sočutje do sebe, negovanje ženske energije ter praks ljubezni do sebe. V tem času si privoščite nekoliko več počitka, razvajanja in nežnosti.

September bo izjemen mesec, planeti pa vas podpirajo pri tem, da se povežete s seboj in razmislite, kaj lahko še dodatno naredite za bolj harmonično, srečno in zdravo življenje.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja