Ne smemo vedno znova ponavljati enakih »napak«

Vse v življenju si serviramo sami – vsak odziv, vsako misel in vsako okoliščino, v kateri se znajdemo.

Ne smemo vedno znova ponavljati enakih »napak« (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
7. 12. 2019

Vsak dan se odločamo, kako bomo kakšno dejanje ali stvari dojeli. Naj bo to partnerski odnos, okolica ali služba. Kako naj se soočimo sami s seboj in kakšne so posledice?

Ko spoznamo trik in bistvo, zaboli in zelo boli. Za nekaj časa nas ohromi, ko spoznamo, da smo živeli v tujih prepričanjih, v tistih vzorcih, ki niso naši. Sama sem veliko časa enostavno prespala in prejokala. Ponavljala sem si stavke za umiritev, ki se jim danes moderno reče afirmacije.

Seveda je lažje počakati na postajališču kot odkrivati resnico, saj resnica boli. Treba jo je sprejeti in iti naprej. Če želimo živeti in delati drugače, moramo tudi na fizičnem nivoju nekaj spremeniti in narediti. Obstaja velika povezava med poslovnim svetom in osebnim življenjem. Vedno se pojavi vprašanje, kdo sem in kaj si želim. Ali si želim delati to, kar delam, ali si želim tako živeti? Menim, da sta obe področji življenjsko pomembni, saj je pravzaprav naša prvotna in velika želja vedeti, kdo smo in kaj je tisto, kar bi radi delali, da bomo ob tem srečni in živeli mirno, zadovoljno, izpopolnjeno, sami ali še s kom. Kdo dejansko smo, si vedno odgovarjamo sproti.

Odkrivamo različne ravni življenja, se spreminjamo, dopolnjujemo in se nenehno učimo. Zato najdimo tisto, kar nam ustreza, in se ne silimo v nekaj, kar nismo mi.

Strinjam se z rekom: »Kako delaš eno stvar, tako delaš vse.« Prav zato sem v knjigi povezala osebna prepričanja in odnose ter na drugi strani poslovni svet. Prepletajo se podobni vzorci in prepričanja. Potrebna je sprememba, če želimo drugačen razplet, ne smemo vedno znova ponavljati enakih »napak«. Vsaka izkušnja je tukaj zato, da se iz nje nekaj naučimo. Prepričanja ustvarjajo naše
življenje.

Tamara Andrašič, iz njene nove knjige: Zaupaj življenju
Premagaj omejujoča prepričanja o partnerskih in poslovnih odnosih

ali Potrebno se je le drugače odzivati...