Tisti, ki se nočejo vezati v resne odnose, imajo strah pred BOLEČINO

1. 10. 2023
Deli
Tisti, ki se nočejo vezati v resne odnose, imajo strah pred BOLEČINO (foto: shutterstock)
shutterstock

Zadržani ljudje, ki se nočejo vezati v odnose, in pravijo, da so radi svobodni in "neodvisni", so pogosto v sebi globoko nesigurni in ranjeni. Strah jih je bolečine. 

Ljudje, ki se ne želijo vezati in so "hiper neodvisni"

Avtor Jake Woodard pravi v svojem zapisu, da gre pri teh ljudeh za odzive travm.

Človek, ki se izogiba odnosom, se ne želi vezati in to predstavi kot svojo ljubezen do svobode in neodvisnosti, napogosteje nosi masko, za katero se skriva močna in  globoka bolečina, ki ni bila pozdravljena.

Odnosi so izjemno kompleksni in zahtevajo ogromno energije, dela in časa. 

Zadržani ljudje, ki se nočejo vezati v odnose, so pogosto v sebi globoko nesigurni in ranjeni. Imajo močen strah pred zavrnitvijo in bolečino. Bojijo se predati kakršnimkoli intimnim odnosom, kjer je potencialna nevarnost globokih čustev in s tem ranljivosti. Čustva jih spravijo v ekstremno tesnobo, zato se bodo raje umaknili in izognili svetu.

Kako to pozdraviti?

Tako, da se zavestno odločimo, da ne bomo več bežali. 

Tako, da se naučimo, da navezanost ni nekaj slabega.

Dovolimo sami sebi, da se spustimo v bolj tesna razmerja z ljudmi, s katerimi se počutimo povezane. 

Naučimo se, da predanost nekomu lahko prinese v življenje veliko zaupanja in globljega smisla, katerega v samosti ne bi nikoli dosegli.

Živimo v družbi, ki je odvisna od tega, da ves čas lovi nekaj novega. Nekateri to počnejo tudi v odnosih in hitro menjajo svoje partnerje. 

Tukaj gre za rano moškega principa, ki jo nosijo tako moški in ženske. Ranila nas je moška energija, zato potenciramo v sebi notranjega moškega, da bi zavarovali sebe. Vendar se s tem zapremo pred intimnostjo. 

Ženske s težavo sprejemajo moško energijo, saj so se naučile, da ji ne smejo zaupati. Prav tako naša družba sili ženske, da postanejo pretirano moške, s čimer se še povečajo težave v odnosih. 

Da se pozdravimo, se moramo odpreti vsej svoji ranljivosti. Naučiti se moramo čutiti svojo bolečino in jo tudi izpustiti. 

Povzeto po: IG _jakewoodard

POGLEJTE SI ŠE PODKAST, KJER SMO GOVORILI O ODNOSIH: