To so pomembni astrološki datumi v JANUARJU

3. 1. 2021
Deli
To so pomembni astrološki datumi v JANUARJU (foto: pixabay)
pixabay

V tem mesecu bomo morda doživljali nelagodnosti, ki so povsem naravne ob prilagajanju na nove energije leta. 

Pa smo vstopili v novo leto! Morda si lahko za začetek čestitate, da ste danes tam, kjer ste. Za nami ni preprosto leto. 

V letu 2020 smo imeli veliko redkih planetarnih poravnav in šest mrkov, kar se ne zgodi pogosto. 

Toliko redkih kozmičnih dogodkov v enem letu je nakazalo, da nam je bilo usojeno leto polno sprememb, pretresov in zametkov povsem novih poti. 

2021 naj bi bilo glede na planete malce bolj umirjeno. A seveda se bomo še vedno ukvarjali z energijami, ki nam jih je prineslo 2020. Potreben bo čas, da se stvari ustalijo in nove energije asimilirajo v naša življenja. 

2021 predstavlja numerološko število 5, ki nakazuje kreativnost, avanturo in svobodo. Prav tako je povezano s petim elementom - to je duh ali eter. 

Ogenj predstavlja strast in kreativne ideje, zemlja prizemlji naše kreativne ideje, zrak predstavlja naše mentalno stanje, voda pa čustven svet. Duh, peti element, je torej tisti, ki vse elemente združi v popolno celoto. Zato bo letos pomembno povezovati vse elemente tudi v samemu sebi. 

Januarske energije pa bodo na splošno precej podobne tistim, s katerimi smo že delali v tem času. 

Od sredine januarja oz. od luninega mlaja naprej bo malce več aktivnosti v vesolju. 

Konec januarja nas čaka polna luna v levu in začetek retrogradnega Merkurja. 

V tem mesecu bomo morda doživljali nelagodnosti, ki so povsem naravne ob prilagajanju na nove energije leta. 

POMEMBNI DATUMI V JANUARJU: 

5. januar: Mars se premakne v bika

Mars je potoval v znamenju ognjenega ovna od junija 2020, sedaj pa se prestavi v zemeljskega bika. Veliko smo se lahko naučili od bojevitega ovna, a sedaj je čas, da se premaknemo naprej v druge, bolj stabilne energije. 

12. januar: Mlaj v kozorogu

Sredi januarja se lahko odpirajo stare rane. Lahko dobimo nove informacije in vpoglede glede pandemije in prepovedi. Nekatere stvari lahko vidimo v novi luči. Postali bomo bolj ambiciozni in pripravljeni, da se soočimo z bolj zahtevnimi nalogami. Lahko bo prisotna malce težja energija, vendar jo lahko tudi uporabimo za spreminjanje. Prvi mlaj leta je sicer odličen čas za postavljanje novih ciljev. 

13. januar: Mars kvadrat Saturn

Mars in Saturn lahko prinesete nekaj povečane napetosti, ki bo prav tako kot mlaj dan poprej, lahko odprla stare rane. Še posebej tiste, ki so se pospešeno odpirale v sredini leta 2020. Te energije lahko prinesejo tudi konflikte med ustanovami in ljudmi. Čeprav gre za napeto poravnavo, je to dober čas, da najdemo potrebno moč in motivacijo. Lahko pa tudi uspemo napraviti kakšne zaključke. 

14. januar: Uran se premakne v direktno gibanje

Uran se je gibal retrogradno od avgusta 2020. Tedaj po dolgem času noben od glavnih planetov ne bo retrograden! To je običajno čas hitrih premikov, vendar Merkur že vstopa v svojo senčno obdobje in se pripravlja za retrogradno gibanje ob koncu meseca. Zato se bodo stvari pričele postopma upočasnjevati. Če želite kaj pomembnega storiti, naredite to čim prej. 

17. januar: Jupiter kvadrat Uran

Jupiter je planet širjenja, Uran pa planet sprememb. Ta kombinacija bi lahko prinesla nekaj uporne in borbene energije. Prav tako pa lahko prinese nove informacije, ki so potrebne za spremembe. Na globljih nivojih pa je ta energija odlična za prebujanje in odločitve, da vidimo stvari iz nove perspektive. 

19. januar: Sonce vstopi v Vodnarja

Ob 20.40 se premaknemo v obdobje vodnarja! Močna vodnarjeva energija bo pričela delovati v prihajajočih tednih. Povečevala se bo potreba po humanitarnosti, po kolektivnosti, po zdravljenju. Z vrčem bo vodnar zajemal vodo oz. težka čustva planeta, ga transformiral in izlil nazaj na Zemljo. Vodnarjevo očiščevalno energijo lahko v tem času izkoristimo za svoj razvoj! 

28. januar: Polna luna v levu 

Nekaj pozitivne energije naj bi prišlo s prvo polno luno v letu! Sonce pa bo poravnano z Jupiterjem, kar naj bi bilo pozitivno znamenje. A moramo biti pozorni, da naš ego ne pride preveč v ospredje ter postane ošaben! To je lahko odlična priložnost, da najdemo samozavest in postanemo vodje svojih življenj. 

30. januar: Retrogradni Merkur 

Končuje se obdobje brez retrogradnih planetov. Merkur se bo gibal retrogradno v vodnarju do 20. februarja. To bo čas, da se lotevamo stvari bolj počasi ter se ukvarjamo s tem, kar imamo, ter ne dodajamo novih stvari. 

Povzeto po: foreverconscious.com

Poglejte si še: Veliki letni horoskop 2021: Obširne napovedi za vsako znamenje

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi