Pripravite se na SONČEV MRK (4. december)

Ni še konec intenzivnih časov! Še enkrat globoko vdihnite in se pripravite na sončev mrk, ki nas čaka v soboto, 4. decembra ob 08.34 uri.

Pripravite se na SONČEV MRK (4. december) (foto: profimedia) profimedia
29. 11. 2021

S sončevim mrkom imamo tudi zaključek zadnje sezone mrkov v tem letu. Sončev mrk simbolizira prihod na novo destinacijo. To je točka, ko se lahko prerodimo in nekatere stvari končno integriramo v svoje življenje. 

Senca Zemlje se bo premaknila na sredino sonca in ustvarila ognjeni obroč. Ta krog ognja je simbol kreacije in hkrati destrukcije. Temna senca lune predstavlja bolečino in trpljenje preteklosti, hkrati pa tudi izvir neskončnih potencialov, ki čakajo na novo kreacijo. Običajno sprva pridejo destrukcije, po katerih sledi prerojevanje. 

Sončev mrk bodo delno lahko opazili v južni Afriki, na Antartiki, Novi Zelandiji, v Avstraliji, Čile... Vendar ni pomembno, ali ga vidimo s prostim očesom ali ne, vpliva na celotno Zemljo. 

Toliko stvari se je odvilo na tem svetu od lanskega maja 2020. Vsi smo bili na nek način primorani spremeniti svoje življenje. Mariskaj smo morali odpovedati, prestaviti, izgubiti, predrugačiti... A sedaj lahko že vidimo tudi, zakaj vse je bilo to morda dobro. Do katerih spoznanj in dejanj smo prišli, kar se sicer ne bi zgodilo, če nas v to ne bi prisilile izredne razmere? 

V času do sončevega mrka lahko vedno bolj vidimo določen vzorec delovanja v sebi, ki ga morda do sedaj še nismo opazili, ali pa vsaj ne na tak način. Sončev mrk nas lahko ponese v novo stanje zavedanja. Prinese lahko premike in transformacije, ki nas vodijo v novo poglavje življenja. 

Mlaj in sončev mrk se zgodita v znamenju strelca. 

Vse, kar ta čas sproža v nas, je globlji namen tega, da nekaj spremenimo in tako zrastemo. 

Po mrku bo prišla nova jasnina in s tem nov začetek. Čas pred in med mrkom pa lahko povzroči nejasnosti, saj gre za čas sence, zato to ni ugoden čas za opravljanje pomembnih in večjih stvari. V času mrka je najbolje, da ne počnemo nič. To je čas zaustavljanja in odmora. Zato sedaj ne silite v stvari na silo oz. ne izsiljujte česarkoli ali kogarkoli. Zaupajte v procese in nove priložnosti bodo kmalu prišle. Zaupajte, da odhajajo stvari, ki morajo oditi, in da bo v življenju ostalo vse tisto, kar mora. To je izjemna moč mrkov, kateri se ni mogoče izogniti. 

Po temi pa seveda nastopi nov jasen dan! 

Poskrbite zase in za svoj mir, pa tudi da telesu date dovolj vode in izvajate kakšne preproste prakse, ki vas bodo prizemljile. Lahko je to že samo sproščujoč sprehod po gozdu. Medtem pa bodite hvaležni za vse lekcije, ki ste jih dobili dosedaj. 

Vir: foreverconscious.com