Problem duhovnikov, ki zlorabljajo otroke, je v tem, da gre za zavrto spolno energijo, ki je niso sposobni dvigniti na duhovno raven (Marjan Ogorevc)

22. 7. 2022
Deli
Problem duhovnikov, ki zlorabljajo otroke, je v tem, da gre za zavrto spolno energijo, ki je niso sposobni dvigniti na duhovno raven (Marjan Ogorevc) (foto: profimedia)
profimedia

Marjan Ogorevc, bioterapevt, obrazloži, kaj je težava duhovnikov v katoliški cerkvi. 

"Ni naključje, da v katoliški cerkvi v zadnjem času prihajajo na površje vse njihove zlorabe. To ne more ostati večno zakrito. Tudi sedanji papež je temu naklonjen. Problem duhovnikov, ki zlorabljajo otroke, je v tem, da gre za njihovo zavrto spolno energijo, ki mora nekako priti na površje, ker so duhovniki prisilno v celibatu. Celibat ima svoj smisel samo takrat, ko smo na tako visoki ravni, in telesno tako dobro pripravljeni s prakso, da smo sposobni spolno energijo pretvoriti v duhovno energijo. Takrat smo lahko v celibatu oz. od njega nimamo škode. Če pa je nekdo prislino v celibatu, ker je moral to priseči, potem se mora zavedati, da ne bo mogel zatreti spolne energije, ki je najmočnejša energija v naravi.

Zakaj je najmočnejša? Seveda, ker moramo nadaljevati vrsto in imeti otroke. A ker nismo živali, katerim služi spolnost samo za nadaljevalnje vrste, imamo tudi možnost in priložnost to energijo dvigniti na višje ravni in z njo izboljšati svoje telesno zdravje, komunikacijo in odnose ter tudi povezavo z absolutnim ali božanskim. To je strahovit potencial, ki ga ima spolna energija, ki pa pri nas skorajda ni nič izrabljen. Tudi sam poskušam to demistificirati v svoji novi knjigi, da to ni nekaj nemoralnega.

Recimo Mantak Chia, kitajec in taoist, je povedal, da mu je njegov razsvetljeni učitelj zaupal skrivnost, od kod mu tako strahovito močna energija. Povedal je, da je spolno energijo dvigoval v višje centre in tako postal bolj inteligenten ter povedal, da tudi nune na vzhodu v azijskih dražvah poznajo tehniko, kako spolno energijo dvigniti v višja središča za duhovne namene. V šali rečem, da bi našim nunam to težko razložili, ampak lahko tudi, da se motim..." 

Iz Sensa podkasta:  

Preberite si še: Marjan Ogorevc: "Družba ima veliko težav zaradi nezaželenih otrok"

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu