Retrogradni Merkur: Pusti zunanji svet in se obrni vase

15. 2. 2020
Deli
Retrogradni Merkur: Pusti zunanji svet in se obrni vase (foto: Pexels)
Pexels

Pred nami je prvi retrogradni Merkur tega leta. 

Merkur se bo skoraj en mesec gibal vzvratno oz. retrogradno (od 17. februarja do 10. marca).

Tudi planeti imajo svoje dogodivščine in avanture. Veš, dragi človek, iti ves čas samo naravnost je monotono, hkrati pa je dobro se obrniti na vsako toliko, da pogledaš, kaj vse si počel in kako.

Merkur že nekaj dni deluje in udejanja svoje namene. V svoji senčni fazi (faza preden se obrne), se je že kazal in se prikazoval preko tehnike, komunikacije in preko informacij, novic kaj je prav in kaj ne, kaj je resnica in kje so zamere.
Iz nedelje na ponedeljek pa se popolnoma obrne in te poziva k tišini in prisluhu intuicije. 
Nikakor ni priporočljiva "vroča" komunikacija z jezo in žaljenjem, saj bo v naslednjih treh tednih občutljivost zelo visoka. Pravičnost pa edina zadeva, ki jo lahko pomiri. Pomembna je torej predvsem previdnost v tonu in izgovorjenih besedah. Iskrenost bo sedaj na tehtnici. In tam, kjer se ne bo mogla odpreti, je učenje, kako se ne zatakniti v zamere.

Učili se bomo, da ima vsaka oseba svojo realnost dogodka in da vsaka oseba nosi svoje videnje ter doživljanje zadev. Zato je zelo pomembno najprej prisluhniti, predno reagiraš, predvsem burno, intenzivno, impulzivno in nepremišljeno.

Možnost zamud bo povečana. Vleklo nas bo zelo močno v tišino, ne toliko v razpravljanje. Merkurjev obrat se namreč dogaja v Ribicah in največja podpora za čustva in čustvena dogajanja bo preko poslušanja glasbe (daje moč, da se zjokaš, te popelje v radost in na površje prebudi ljubezen).

Tokrat pusti zunanji svet in se obrni vase, v svoja doživljanja ter v svoje odzive, kako se odzoveš na nekaj ali na nekoga. Tu in na ta način dobiš več resnice o sebi kot pri najboljšem psihoterapevtu.

Glede tehnike, aparatov, strojev, avtomobilov, bo najbolj občutiti Merkur v obdobju med 3. in 15.3., ko se vrne v Vodnarja.

Ozaveščanje pa se v času med 16.2. in 24.3. najbolj dogaja na področju čustev, financ, zamer, občutljivosti, prave pripadnosti, ljubezni, talentov povezanih z katerokoli zvrstjo umetnosti, pa dogajalo bo v povezavi z vodo, vodovodom kopalnicami, plinom, hormoni, diabetesom, limfami, očali ali z očmi, bezgalkami, ledvicami (organi, ki so povezani z neko dvojnostjo (pljuča, ledvica)...

Dobra pomoč je, kot sem že omenila, glasba, pomoč vodnikov Svetlobe, meditacija, prha večkrat na dan, tudi umivanje las večkrat na teden (lasje zelo močno počrpajo negativno energijo na sebe ) in seveda pitje vode (vsaj 1,5 litra na dan, počasi po požirkih). 

Seveda ni dobro v tem času podpisovati resnejših pogodb in pa menjavati službe, če res ni nujno. Vzdržujte imunski sistem, ker bo povečano število prehladov v tem času. Mirovanje in počitek si bo potrebno vzeti, ker sicer lahko pride do izgorelosti. 
Prijetno vožnjo v vseh pogledih želim.

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2020 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo

  • Več o tem retrogradnem Merkurju lahko preberete TUKAJ. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu