Retrogradni planeti v 2020

14. 1. 2020
Deli
Retrogradni planeti v 2020 (foto: pixabay)
pixabay

Poglejmo si, kdaj nastopijo pomembna obdobja retrogradnosti v 2020. 

RETROGRADNI MERKUR

17. februar (ribi) — 10. marec (vodnar)

18. junij (rak) — 12. julij (rak)

14. oktober (tehtnica) — 3. november (škorpijon)

Retrogradnost Merkurja se bo v 2020 zgodila trikrat. Verjetno najbolj znan astrološki dogodek lahko v teh obdobjih povzroči težave s komunikacijo ali tehnologijo. Vedno, ko se Merkur giba retrogradno, morate biti potrpežljivi pri načrtih, dvakrat preveriti vsa sporočila in se izogibati nakupu nove tehnologije. Lahko pa je ta čas tudi priložnost za samo pregledovanje in ponovno oceno, skratka za ogled svojih prepričanj in izboljšanje komunikacije z drugimi.

RETROGRADNA VENERA

13. maj — 25. junij (dvojčka)

Retrogradna Venera bo vplivala predvsem na osebne odnose. Ta vpliv vas uči o dinamiki vseh odnosov ter vas spodbuja, da se bolj globoki v odnosu do sebe. V tem času se lažje soočate zlasti z deli, ki jih običajno zavračate ali ignorirate. Po eni strani bo to obdobje neprijetno, po drugi strani pa je obdobje njene retrogradnosti lahko odlična priložnost, da razblinite globoke pomisleke, zato se lahko z jasnostjo in zaupanjem podate prijetni ljubezni naproti. V tem času se lahko pojavijo razne kršitve dogovorov, ki na koncu pomenijo konec razmerja, zato bodite v tem času predvsem iskreni. Oboroženi z jasnejšim občutkom, kaj hočete, in česar ne želite, boste lažje, ko se retrogradnost zaključi v svoje življenje pritegnili pravo partnerstvo. Podzavestne misli in psihološke projekcije lahko preplavijo romantično ravnino, saj se boste pogosto znašli prepleteni v intenzivnih ali problematičnih zapletih. Razmerja, ki se začno med retrogradno Venero, vas lahko naučijo dragocenih lekcij.

RETROGRADNI MARS

9. september — 14. november (oven)

Mars je planet povezan z bojem, tokrat pa bo zaradi njegove retrogradnosti v znamenju ovna boj še bolj intenziven. Ker Mars nadzira akcijo, agresijo in želje, lahko njegovo retrogradno obdobje povzroči, da se počutite frustrirani in utesnjeni. Morda se boste počutili tudi manj strastne. Ker Mars vlada spolnim željam, lahko retrogradno obdobje povzroči, da vaša želja izgubi moč in da se vaše sanje razgubijo. Retrogradnost Marsa je lahko koristen čas za upočasnitev, za ponovno oceno vaših želja in metod. Morda boste začeli dvomiti v cilje, ki ste si jih postavili, tudi sebi boste v tem času težje zaupali.

Strategije, na katere se običajno zanašate, se lahko poderejo ali uničijo. Sodelujte z energijo retrogradnosti z vključitvijo treznega razmišljanja. Ta čas od vas zahteva spremembo tempa, v nasprotnem primeru se ne boste znali motivirati, naletite lahko tudi na številne ovire. 

RETROGRADNI JUPITER

14. maj — 13. september (kozorog)

Retrogradnost Jupitra je priložnost, da naredite korak nazaj in razmislite o izkušnjah, ki ste jih pridobili, ko je bil Jupiter direkten. To še posebej velja za tiste, ki ste se podali v novo izkušnjo. V času retrogradnosti ocenite, kaj ste se naučili in pridobili. Privlačilo vas bo iskanje odgovorov v sebi, v knjigah, potovanjih, novem duhovnem učitelju, novem krogu prijateljev. Med retrogradnostjo poiščite odgovore v sebi, namesto da bi iskali zunaj.

RETROGRADNI SATURN

11. maj — 29. september (kozorog)

Med Saturnovim retrogradnim gibanjem boste ponovno pregledali pomembne teme, dejavnike in globlje odločitve, medtem ko se boste povezali s Saturnovimi lastnostmi, ki lahko vključujejo pritisk, občutek bremena, strahu ali frustracije. Saturn je znan kot gospodar karme, zato se v času njegove retrogradnosti karmični dolgovi uredijo tako, da mešajo preteklost s sedanjostjo in prihodnostjo. V dneh, preden se začne Saturn gibati retrogradno, se lahko pripravite tako, da se vprašate, ali struktura, na kateri ste gradili svoje življenje, resnično podpira poslanstvo vašega življenja. Odgovor bi moral priti v obdobju retrogradnosti.

RETROGRADNI URAN

15. avgust 2020 — 1. januar 2021 (bik)

Uran v obdobju retrogradnosti deluje kot strela, ki lahko ob nepripravljenosti uniči marsikaj. S seboj nosi zmožnosti ustvarjanja presenetljivih, šokantnih rezultatov. Retrogradno obdobje vas bo popeljalo v soočenje s tistimi stvarmi, ki jih intuitivno morda že poznate, a se spopadate z dvomi. Njegova želja po budnosti, vas lahko prisili, da spustite svoj ego. V tem času se izboljša objektivnost in hladnejši, enakomernejši pristop omogoča pot do rešitev.

RETROGRADNI NEPTUN

23. junij — 29. november (ribi)

Retrogradnost Neptuna lahko prinese pozitivne in negativne učinke, saj bodo vaše fantazije, sanje in globoke notranje percepcije razkrite. Morda boste v tem času spoznali, da ne živite življenja, katerega ste želeli, da vaše poklicne možnosti morda niso tako dodelane, kot ste mislili.  Retrograden Neptun vam bo pripomogel k temu, da svoje fantazije združite z resničnostjo, da ustvarite bolj realno situacijo. To bi lahko pomenilo vrnitev v šolo, izgubo odvečnih kilogramov, več vlaganja v svoje odnose ali na splošno samo razmislek o naslednjih korakih. 

RETROGRADNI PLUTON

5. april — 4. oktober (kozorog)

Retrogradni Pluton povzroča manj skrbi kot ostali planeti. To je čas razmišljanja o moči in nadzoru v vašem življenju. Če so vas ljudje nadzirali ali manipulirali z vami, je zdaj čas, da jih spustite. Če ste preveč nadzirali druge ali situacije, je čas, da se prepustite. Dogodki, ki so bili usodni in ponavljajoče se teme vas lahko posrkajo vase, če se ne boste soočili z njimi. Ustrezno delovanje v tem času bo povečalo vašo duhovno moč in vodilo k osebnemu razvoju v prihodnosti.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: