Še 8 dni RETROGRADNEGA MERKURJA - kako meša štrene v naših odnosih?

17. 4. 2024
Deli
Še 8 dni RETROGRADNEGA MERKURJA - kako meša štrene v naših odnosih? (foto: shutterstock)
shutterstock

Do 25. aprila smo v obdobju retrogradnega Merkurja, ta ima številne vplive na naša življenja; med drugim vpliva tudi na naše odnose. Preverite, kako.

Ne razmišljate tako jasno

V tem času je pogosto nejasno, megleno razmišljanje. Težje sprejemamo racionalne odločitve in pogosteje prihaja do napačnih interpretacij. Bodite previdni in se zavedajte, da drugim ne znate brati misli - morda neka oseba razmišlja popolnoma drugače, kakor mislite vi.

Nenavadni dogodki

V zraku je nenavadno vzdušje, kar se kaže tudi v odnosih. Morda prihaja do nepojasnjene napetosti ali številnih nerodnih situacij. V času retrogradnega Merkurja se lahko zgodijo tudi nenavadni dogodki. Morda vas denimo kot strela z jasnega ponovno kontaktira bivši partner ali pa ga sanjate ponoči. Običajno gre za odnose, kjer je nekaj ostalo nerazrešeno. 

Potreba po samoti

Velikokrat se zgodi, da si v času retrogradnega Merkurja želimo preživeti več časa sami. Posledično imamo manjše zanimanje za družabne dogodke, praznovanja in zmenke. Vse je v redu. Če se boste družili na silo, bo to privedlo do slabega počutja in neprijetnosti.

Težave v komunikaciji

Kot že omenjeno, je v času retrogradnega Merkurja značilno, da prihaja do prehitrega napačne sklepanja in lastnih interpretacij. Ravno zaradi tega se pojavljajo številne težave v komunikaciji in konflikti. Bodite pozorni, da se izražate čim bolj jasno in tudi v pogovoru z drugimi postavljajte vprašanja in si ne ustvarjajte lastnih zgodb.

Zamujanje

Za obdobje je značilno zamujanje. Morda boste zamujali roke v službi ali pa boste zamudili na zmenek, kar bo razjezilo drugo osebo. Morda pa bo druga oseba zamudila, kar bo iztirilo vas.

Površinski odnosi

Če v tem času spoznate novo osebo, obstaja več verjetnosti, da bo vajin odnos ostal površinski in se ne bo sprevrgel v resno zvezo. Tudi če v tem času obudite stike z bivšim partnerjem, je možnost za ponovno razmerje manjša.

Težave pri odločanju

Morda boste imeli težave pri sprejemanju pomembnih odločitev. Tudi če se za nekaj odločite, obstaja velika verjetnost, da si boste čez čas premislili ali boste odločitev celo obžalovali. V tem času je najbolje, da se izogibate sklepanju večjih odločitev, tudi na področju odnosov.

Pozabljivost

V tem obdobju smo bolj raztreseni in pozabljivi. Morda boste pozabili telefon in ne boste mogli sporočiti, da zamujate na zmenek ali pa boste pozabili odgovoriti na sporočilo. Ravno ta raztresenost lahko vodi do številnih nesporazumov in konfliktov.

Pomembno je, da ste v tem posebnem obdobju nežni do sebe in ostalih. Ohranjajte odprt um in prisluhnite drugim. Potrudite se razumeti druga stališča in postavljajte vprašanja, v kolikor česa ne razumete. Prisluhnite pa tudi sebi; v času retrogradnega Merkurja si namenite še nekaj dodatne pozornosti in ljubezni.

Preberite tudi:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu