Sensa POGOVORI: Vabljeni k ogledu prve oddaje, v kateri smo gostili Majo Megla

25. 4. 2021
Deli
Sensa POGOVORI: Vabljeni k ogledu prve oddaje,  v kateri smo gostili Majo Megla (foto: Sensa)
Sensa

Vabljeni k ogledu prvega pogovora iz serije nove oddaje, ki smo jo za vas ustvarili pod naslovom Sensa POGOVORI.

Dragi bralci revije Sensa in spletne strani sensa.si,

da bi si bili v tem času prerojevanja sveta še bližje, da bi še trdneje stali drug ob drugem in se ljubeče podpirali, smo v uredništvu Sense ustvarili novo pogovorno oddajo pod krovnim naslovom Sensa POGOVORI. V njej bomo gostili zanimive in nadvse dragocene sogovornike, ki nam bodo razkrivali svoje osebne izkušnje in nam s svojim znanjem in modrostjo razpirali nova življenjska obzorja.

V prvem Sensinem pogovoru se je voditeljica Marjana Lavrič pogovarjala z Majo Megla, avtorico knjižne uspešnice Stres, kuga sodobnega časa in pravkar izdane nove knjige Smem biti to, kar sem.

Maja Megla, diplomirana literarna komparativistka, je delovala kot uspešna novinarka in urednica pri reviji Mladina in nato skoraj dvajset let pri časniku Delo. Področje njenega pisanja je bila pretežno kultura in sodobna umetnost. A kot pravi, so to pravzaprav najmanj pomembne koordinate njene osebne izkaznice. Na vprašanje Kdo je? odgovarja: “Sem nekaj, kar predstavljam svetu, da sem. Sem nekaj, kar drugi mislijo, da sem. In sem nekaj, kar resnično sem. Svoje pristno jedro sem dvajset let odkrivala v vsakodnevni meditaciji. Ta del mojega življenja je mnogo pomembnejši od vsega, kar sem spisala kot novinarka. Je izkušanje tistega dela sebe, ki se zaveda, da obstaja, ter tiste esence sebe, ki se zaveda, da se zaveda. Tja vodi in od tam izhaja smisel bivanja v trenutni človeški obliki z imenom, ki so mi ga nadeli, in s poklicem, ki sem ga opravljala. In mnogo bolj kot katerakoli šola so me izučila dolga samotna potovanja v oddaljene dežele Azije, Afrike, Srednje in Južne Amerike, med druge kulture, kjer ni nič pomenilo, da sem novinarka Dela, in kjer ni nič veljalo vse moje znanje o sodobni umetnosti, ker zanjo še slišali niso. Tam sem bila zgolj to, kar sem: človek.«

V pogovoru, ki ga vodi prav tako diplomirana komparativistka Marjana Lavrič, je Maja Megla podrobnje spregovorila o izkušnjah, doživetih na poti njene globoke osebne transformacije. 

Priporočamo: 

Pridružite se 9-tedenskemu brezplačnemu programu osebnostne rasti z Majo Megla, ki poteka na naši spletni strani.