Česa se narcisi najbolj BOJIJO?

8. 3. 2024
Deli
Česa se narcisi najbolj BOJIJO? (foto: shutterstock)
shutterstock

Po mnenju psihologov se narcisi najbolj bojijo teh 5 stvari.

1. Da bi jih drugi resnično videli

Narcisi se imajo za neustavljive, superiorne, najpametnejše in najbolj privlačne. Če uspete videti skozi njihove lažne igre in podobo, ki so jo ustvarili ter jo predstavljajo svetu, ob vas izgubijo občutek pomembnosti in predstavo o sebi kot o najpomembnejšem središču vesolja. To lahko storite tako, da jim prenehate dajati povratne informacije in s tem vzdrževati njihovo iluzijo, ter se ne zmenite za njih, njihove komentarje, klice, sporočila ipd. Na ta način jasno sporočite, da za vas niso več impresivni in pomembni.

2. Podrtih pričakovanj

Narcisi so zelo togi in trmasti, z neprilagodljivim pogledom na svet. Na neki točki si začnejo izmišljevati vaša prepričanja in mišljenja, ki jih nikoli niste izrazili, a ustrezajo njim. Začnete se zavedati, da vas gledajo, a vas ne vidijo - sliko vas prilagajajo na načine, ki so najbolj koristni za njih ter pričakujejo, da se boste temu prilagodili. Ko jim pokažete, da se motijo, da imate svojo identiteto, ste močna in samostojna oseba, ki je ne morejo zmanipulirati, izgubijo moč nad vami.

3. Opozarjanja na njihove napake

Narcisi se bojijo, da bi drugi spregledali njihove prave načrte in izpostavili njihove napake ter manipulacije. Navzven se predstavljajo, kot da vedo in obvladajo čisto vse ter ustvarjajo iluzijo o tem, da imajo vedno prav. Bojijo se, da bi to iluzijo kdo uničil. Če boste to storili, bodite pripravljeni na burno ter agresivno reakcijo - to je glavni znak, da ste jih udarili na občutljivo mesto.

4. Brezbrižnosti drugih

Narcisi se hranijo s čustvenimi odzivi drugih ljudi, pa naj bodo ti dobri ali slabi. Želijo si vaše reakcije, da jih prosite, da sprašujete, če ste kaj storili narobe, da jočete ali se neprestano vrtite okoli njih. Ves čas manipulirajo z drugimi, saj se najbolj bojijo tega, da bi ljudje do njih postali brezbrižni in brezčustveni.

5. Nepomembnosti

Narcisi poskušajo na življenja drugih ljudi imeti čim večji vpliv in jih narediti odvisne. Njihova ciljna tehnika je pranje možganov drugih, ki je zasnovana tako, da uniči meje vašega ega in ga nadomesti z notranjim glasom narcisa. Tudi, če z narcisom že dolgo niste bili v stiku, lahko njegov glas znotraj vas še vedno nadzoruje vaše vedenje in življenje. Ena izmed stvari, ki se je najbolj bojijo, a jo morate neizogibno storiti, je ta, da se osvobodite njihovega vpliva in zaživite svoje življenje, ločeno od njih.

Vir: Sensa.mondo.rs

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu