Svoje možgane moramo prisiliti, da delujejo drugače

Za ustvarjanje novega je potrebno misliti drugače. To so počele vse velike osebnosti, od Gandija, Martina Luthra Kinga do Nikole Tesle.

Svoje možgane moramo prisiliti, da delujejo drugače (foto: pixabay) pixabay
2. 4. 2021

Vsi tisti, ki so neomajno verjeli v svojo vizijo prihodnosti, četudi je bila njihova okolica drugačnega mnenja in velikokrat celo sovražna do njih. Ti niso dvomili, da je to, v kar so verjeli, nemogoče, njihov um ni bil omejen s sedanjim trenutkom – oni so v sedanjosti živeli prihodnost. Vsakič, ko se naučimo nekaj novega, ko sprejmemo novo informacijo, se v možganih vzpostavijo nove povezave. Učenje ni nič drugega kot ustvarjanje novih sinaptičnih povezav. Vendar če novih informacij ne ponavljamo, te nove povezave izginejo v nekaj urah ali dneh. Svoje možgane moramo prisiliti, da delujejo drugače. Spremeniti moramo svoj um, ki ga Dispenza definira kot možgane v akciji.

Če torej želimo postati kreator svojega življenja, potem moramo preprosto začeti graditi novo nevralno arhitekturo in pisati nov biološki program. Če torej želimo spremeniti svojo prihodnost, potem moramo nujno spremeniti svoje vedenje in preseči svoje stare navade, svoj avtopilotski um.

Sprememba se ne bo zgodila zgolj z razumevanjem teorije, teorijo je treba spraviti v prakso

Znanje je zadeva uma, izkušnja zadeva telesa, pravi Dispenza. Ustvariti moramo nove izkušnje, ki bogatijo možgane, ker povezujejo več nevronskih nizov. Telesu moramo dati nove napotke. Nova izkušnja se zgodi, ko nam uspe uskladiti telo in um. Kadar telo in um delujeta složno, se vzpostavi novo stanje obstoja, nova realnost. Nevroni se začnejo organizirati v mreže in ustvarijo določeno kemijo, imenovano emocija. Ko torej občutimo, da se naša nova prihodnost že dogaja, ko pri tem občutimo hvaležnost, neomejenost, neizmerno srečo ali navdih, takrat telo razume, kar je naš um dojel intelektualno. Najboljši način, na katerega se učimo spreminjati navade, so vaje meditacije.

Meditacijo za ustvarjanje nove resničnosti, ki jo predlga dr. Joe Dispenza, najdete v članku Ustvarjalci prihodnosti v novi tiskani reviji Sensa april/maj 2021; v prodaji od 2. aprila