Urban Urbanc: "Verjamem, da bo v prihodnje še ogromno razhodov, ker ženske ne bodo več zdržale..."

Urban Urbanc v novem navdihujočem videu o odnosih med moškim in žensko. 

Urban Urbanc: "Verjamem, da bo v prihodnje še ogromno razhodov, ker ženske ne bodo več zdržale..." (foto: Sensa) Sensa
28. 1. 2023

Dejstvo je, da so odnosi danes na veliki preizkušnji. 

Ženske so duhovno nepredovale. Ženske želijo v globino. Moški se lahko hitro zadovoljijo z žensko, otrokom ali dvema in dobro službo. Ženske pa se nikoli v polnosti ne zadovoljijo. To je narava ženskega principa, ki neprestano želi "še". Kar pa je za moškega oz. za osebo, ki je bolj identificirana z moškim principom, s praznino, s to svobodo... popolnoma nelogično. 

Moški se lahko potrudi in ji pripravi večerjo, lahko se potem ljubita, objeta zaspita, zjutraj ji pripravi zajtrk... A ženska bo naslednji dan želela ŠE. Ona bo vedno želela še več. 

Moški pa utopično misli, da ko je žensko dobil, da je to - to. Moški odnose, ženske in ljubezen jemljejo preveč samoumevno. 

Potem pa je moški zaprepaden, ko ga ženska zapusti ali prevara. Moški se ne zaveda, da mu ženska neprestano sporoča, da v odnosu ni srečna. A teh sporočil ne zna interpretirati, če ni v stiku s samim seboj in z njo. Smatra, da je zatežena, da ves čas želi njegovo pozornost in sitnari, se pritožuje, se jezi, mu dopoveduje... Moški to dojame kot napad nanj, namesto da bi to dojel kot klic po pomoči. Klic, ki sporoča: "Prosim, ljubi me, objemi me, ne morem več." 

Moški se še vedno ne zaveda, da je 90 ali kar 95 % vseh ženskih problemov povezanih s pomanjkanjem ljubezni. 

Moški analiziramo, rešujemo, popravljamo stvari... Moški je identificiran s svobodo. Ko ima problem, bo našel rešitev. In potem se bo spet počutil svobodnega. Ženska pa ne deluje tako. Ženska ni identificirana s svobodo, ampak z ljubeznijo. Večina njenih težav je povezanih s tem, da se ne počuti dovolj ljubljeno, dovolj zaželjeno in občudovano. 

Njena jeza in njeno nerganje je samo klic po ljubezni. Klic bolečine. "Boli me, ljubim te, želim čutiti tvojo ljubezen. Želim biti videna. Slišana. Ljubljena."

Če moški nima stika s samim seboj, potem tega ne sliši. Nekaj let morda ženska to tolerira, potem pa odide. Partner pa je presenečen, kaj se je zgodilo. Redko kdo sprejme, da sta za težave v odnosih vedno potrebna dva. Najlažje je obtoževati drugega, saj je lažje biti jezen, kot čutiti bolečino.

Verjamem, da bo v prihodnje še ogromno razhodov, ker ženske ne bodo več zdržale v takšnih odnosih. Sedaj niso več ekonomsko odvisne od moških, zato bodo raje same, kot pa, da bodo v odnosu, kjer niso videne, ljubljene in občudovane. 

Torej, moški: Poslušaj, kaj si tvoja ženska želi. Poslušaj njene klice na pomoč. Prisluhni, kaj ti sporoča. Začuti. In naredi nekaj za vaju oba. Moški dajemo smer razmerju in strukturo. Če ne veš, kam gre vajin odnos, je to tvoja krivda. V odnos je potrebno namreč neprestano vlagati in ga graditi. Vodi jo, saj komaj čaka, da bo zaprla oči in se naslonila na tvojo ramo. Da ti bo zaupala, da jo odpelješ... 

Več v videu: 

Poglejte si različne spletne programe, ki jih je pripravil Urban Urbanc. Priporočamo!