V 2. tednu seminarja z Majo Megla o naših PREPRIČANJIH

Dobro je spoznati naša prepričanja, pravi Maja Megla v 2. delu seminarja Smem biti srečen. 

V 2. tednu seminarja z Majo Megla o naših PREPRIČANJIH (foto: Nada Žgank) Nada Žgank
26. 4. 2021

Danes so tisti, ki so se prijavili na program za osebno rast že dobili v e-nabiralnike 2. del seminarja Smem biti srečen z Majo Megla. 

V tem tednu se bomo posvetili mnenjem in prepričanjem. Zakaj? Naša mnenja in življenja so sad naših prepričanj. Ali drugače: prepričanja so gorivo, ki določajo našo zmožnost ustvarjanja takšnega življenja, kot si ga želimo. Dobro jih je spoznati in krepiti vire moči.

Z izražanjem mnenj kažemo, na katerih vrednotah temeljimo, iz katerih prepričanj se odzivamo, kakšne so naša čustvena in socialna inteligenca ter osebnostna zrelost. Mnenja odstirajo naše interpretacije sveta: kako si pojasnjujemo odnose, družbo, situacije, razmere.

Mnenja, ki jih izrekamo, nastajajo iz prepričanj, ki so lahko zavedna ali nezavedna.

Nekatere zaznamo, druga ne. V obeh primerih z njimi oblikujemo sodbe o sebi, družbi in svetu. Tistih, ki so škodljiva in samouničevalna, pogosto še opazimo ne.

Naša prepričanja o sebi vplivajo na naše vedênje. So ta, ki nam mečejo polena pod noge, ki nas streljajo v koleno, ki nas zadržujejo in dušijo pod vodo. Preprečujejo nam, da bi stopili proti tistemu, kar želimo in za kar smo sposobni, ter to tudi dosegli.

Program poteka po elektronski pošti. Vsak ponedeljek od 19. aprila prejemate v svoj e-nabiralnik vsebino, ki jo za vas pripravlja Maja Megle. Prijavite se lahko kadarkoli, saj vam bomo poslali tudi vse zamujene vsebine. Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca, kjer vpišete svoj e-naslov.

Poglejte pa si tudi oddajo SENSA POGOVORI. V prvi oddaji Sensa POGOVORI se je voditeljica Marjana Lavrič pogovarjala z Majo Megla, avtorico knjižne uspešnice Stres, kuga sodobnega časa in pravkar izdane nove knjige Smem biti to, kar sem.