V soboto (29. maj) se prične RETROGRADNI MERKUR

V soboto, 29. maja, se začne Merkur v znamenju dvojčkov gibati v retrogradni smeri, kjer se bo nahajal do 22. junija. 

V soboto (29. maj) se prične RETROGRADNI MERKUR (foto: pixabay) pixabay
28. 5. 2021

Ker je Merkur retrograden v svojem vladajočem znamenju dvojčka, si boste zaželeli svobode, da bi lahko neobremenjeno raziskovali svet okoli sebe, a prihajajo tudi omejitve.

Ker komunikacija ne bo več dovršena in vas lahko ujamejo različne perspektive, poskusite izkoristiti vsako priložnost in povedati, kaj menite in kaj si želite.

Vzemite si trenutek zase, da znova ocenite, kaj je prav za vas in pri čem bi lahko drugi vplivali na vas s projiciranjem mnenj, ki vam ne ustrezajo.

Vprašajte se, kje so vaše meje med željami in sanjami? Katere stvari želite, v primerjavi s tem, kar drugi želijo za vas? To je čas za razmislek. 

Najbolj intenziven vpliv retrogradnega Merkurja bodo zaznavali tisti, ki imajo bolj močno energijo dvojčka. V dvojčkih se bo 10. junija zgodil tudi Sončev mrk, kar pomeni, da se bodo vrstili pomembni življenjski dogodki, ki bodo korenito preoblikovali vaše življenje. Držite se tistega, kar želite ustvariti, pri tem pa ostanite dovolj spretni, da se spontano pretakajo nepričakovane spremembe.

Največ izzivov bo v obdobju retrogradnosti lahko za device, ribe in strelce.

Poleg energije retrogradnosti bo Neptun v ribah s svojo pozicijo pričaral večje spremembe v vašem življenju. Morda se boste morali srečati z nekaj razočaranji in slabimi izkušnjami, a lekcije vas vodijo k temu, da se boste po končanem obdobju retrogradnosti lahko preusmerili v večjo jasnost.

Vodnarji in tehtnice lahko v retrogradnem obdobju delujete zelo učinkovito. S pomočjo trigona, ki ga tvori Merkur, lahko naredite ključno analizo vsega, kar je v vašem življenju učinkovito ali neučinkovito. Bodite pozorni na nova stališča, ki vam prinašajo navdih in katalizirajo domišljijo v nove ustvarjalne smeri.

Česar ne bi smeli početi med retrogradnim Merkurjem?

Ne načrtujte velikih projektov, ne dogovarjajte se za pomembne datume v prihodnosti in ne sklepajte dolgoročnih pogodb.

Merkur osvetljuje, kako razmišljamo, kako obdelujemo informacije in nakazuje, kako komuniciramo.

Učinki se razširijo tudi na področje tehnologije, zato v tem času ne kupujte novih tehnoloških naprav, recimo telefona ali računalnika (no, če se vam ta pokvari ravno v tem času, kar je pogost pojav, potem nimate druge izbire, nakup odložite, če ni nujno potreben.) 

Zaradi retrogradnosti bodo vaše besede morda napačno razumljene, morda ne boste prejeli vseh informacij potrebnih za odločitev. Medtem ko se med retrogradnim Merkurjem ne morete izogniti vsem odločitvam, si boste morda zanje vzeli več časa ali odlašali, kolikor je le mogoče.

Še enkrat preverite, ali imate vse, preden zapustite hišo ali stanovanje. Zaradi retrogradnega vpliva boste veliko bolj neprevidni in pozabljivi, zato se prepričajte, da imate svoj telefon, denarnico, ključe itd., preden zapustite avto ali stanovanje. Dobro premislite tudi, preden karkoli rečete, da se komu ne zamerite.

To obdobje pa je idealen čas za ponovno ovrednotenje česar koli iz bližnje ali daljne preteklosti, z namenom, da bi vse skupaj bolje razumeli.

Obkrožite se s "svojimi" ljudmi. Če želite preprečiti te zmedene vibracije, se povežite s tistimi, s katerimi se dobro razumete. Merkurjeva mistika vas bo spravila v veselo, nostalgično stanje, če boste obudili kakšno prijetno dejanje ali spomin iz preteklosti. Pazite tudi na Merkurjevo senco, ki traja dva tedna po retrogradnem obdobju. Ta čas vam lahko pomaga, da postanete bolj jasni glede tega, kaj ste zaznali in spoznali med retrogradnostjo, in kaj to pomeni za vaše življenje v prihodnosti.

Vir: horoskop.si