Zakaj je včasih dobro, da izgubite prijatelje

23. 7. 2023
Deli
Zakaj je včasih dobro, da izgubite prijatelje (foto: shutterstock)
shutterstock

Nekateri ljudje pridejo v vaše življenje le za določen čas. Ko je lekcija opravljena, odidejo. Vse je v redu. Ne trudite se obdržati ljudi, če je čas, da greste svojo pot.

Včasih spoznate nekoga in se v trenutku povežete. Preživite ogromno časa skupaj, se pogovarjate v neskončnost, delite globoke skrivnosti, greste skupaj na počitnice... Nato pa se lahko zgodi, da se ta povezava skrha. Vse je v redu. 

Vsak ima svoj ritem razvoja

Vsak človek hodi po svoji poti, naše poti gredo včasih vzporedno, spet drugič zavijejo povsem na drugo stran. Poleg tega pa ima vsak svoj tempo hoje. Vsak dela svoje korake, zato je nemogoče, da bi bili ves čas življenja skupaj. Če v prijateljstvu en član stopi prevelik korak naprej, se lahko naravno zgodi, da odnos ni več enak. Ne počutite se zato slabo. Gre za naraven življenjski proces. Morda se vaše poti nekoč spet združijo, morda ne. Sprejmite, kakor vam je dano.

 Izgubimo kompatibilnost, ki nas je nekoč povezovala.

Ali drugače rečeno: nismo več na enaki valovni dolžini.

Pomembno pa je, da ohranimo hvaležnost in ljubezen, da nam je bil določen človek v določenem trenutku dan, da smo se lahko nekaj naučili. Lepe trenutke, ki ste jih preživeli skupaj, vam tako nihče ne more vzeti, ohranili jih boste za vedno. 

Hkrati pa se veselite in odprite vrata novim možnostim ter novim ljudem, ki bodo bolj v skladu z vašo potjo. In ne pozabite biti hvaležni za tiste redke prijatelje, ki ostajajo v vašem življenju ves čas - ne glede na vse. 

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu