Venera je vstopila v ŠKORPIJONA. Kaj to pomeni za odnose?

Venera iz nežne in elegantne tehtnice 21. novembra pričenja svoje gibanje v znamenju škorpijona.

Venera je vstopila v ŠKORPIJONA. Kaj to pomeni za odnose? (foto: profimedia) profimedia
21. 11. 2020

Škorpijon morda res zapušča Sonce, vendar bo sedaj vladal v Veneri do 15. decembra. 

Prihaja čisto drugače usmerjena energija, obogatena s hitrimi reakcijami, strastjo in včasih tudi s pretiranim poglabljanjem. Igra zapeljevanja v ljubezenskih odnosih bo zelo prefinjena ter zelo direktna in hkrati, če ji ne boste znali slediti, celo malce obremenilna.

Ves čas bo prisoten kanček nevarnosti. V odnosih boste bolj previdni, znali si boste vzeti čas za opazovanje situacij, preden se boste odločili, ali želite določeno zadevo nadaljevati ali ne. 

Venera v škorpijonu je veliko bolj intuitivna kot v ostalih znamenjih. Ljudi v svoji bližini boste lažje prebirali kot knjigo in odkrivali tudi najglobje vzgibe. Večkrat se vam bo pojavil občutek, da morate nekoga poklicati, morda samo zato, da vprašate, če je vse v redu.

V vse, kar boste počeli, boste vnašali močan fokus, zagon in domišljijo. Če sodelujete v kakšni pomembni zadevi, boste želeli ohraniti nadzor, vendar boste kljub temu kreativni. Pričakujte povečane standarde in močno željo, da se držite svoje vizije dokler je ne udejanjite. Delovali boste intenzivno.

Z Venero v škorpijonu se bo ljubezen prepletala po telesu in duši. Škorpijon poudarja čustveno, duhovno in intimno področje, zato bo tukaj tudi vaša prioriteta. Ne bo vam všeč lahkotnost in ležernost. V odnosih boste večkrat kakšno stvar zakomplicirali, ali zato, da vam ne bo dolgčas, ali pa zato, da se poveča notranje vznemirjenje.

Negativna stran tega vpliva je, da lahko v ljubezenskih odnosih doživite resne preizkušnje, ki se vam bodo zdele še težje, kot v resnici so. Vaša želja po nadzoru nad ljubljeno osebo bo močno povečana, zato se zavarujete pred posesivnostjo s tem, da bolj zaupate.

Težko boste z vplivom Venere v škorpijonu odpuščali, zato je priporočljivo, da ste obdani z iskrenimi ljudmi, ki vas sprejemajo takšen, kot ste. Če ne boste dovolj budni in pozorni, bi lahko vaše ljubezensko življenje postalo temačna zgodba, prepletena s konflikti, obtoževanji in slabo voljo.

Venera v škorpijonu ima moč, da izzove marsikaj, saj se spušča pod površje in preučuje vprašanja moči, strahu, spolnosti in želja v smeri sprožitve potrebnih sprememb.

Hrepeneli boste po smiselnih in intenzivnih izkušnjah. Tiste mučne misli, ki ste jih odrinili vstran, se lahko sedaj ponovno začno pojavljati in vas obremenjevati. To je pravi čas, da se spustite pod gladino, poiščete resnico in jo obelodanite brez zadržkov. 

Venera v škorpijonu vpliva tudi na področje financ. Povzroči lahko materialni boj in razne pomisleke, v kolikor se nahajate v težavah. Subtilna vprašanja bodo bolj pomembna kot prej. Način porabe denarja se bo osredotočal na partnerstva, kjer so prisotne skupne finance.

Torej, Venera v škorpijonu je prispodoba močne energije, kar zadeva ljubezen in odnose. Vaša čustva bodo segala globoko, predanost pa še globlje. Če boste znali zaplavati v globino duše, je ta čas lahko živahna in izpolnjujoča izkušnja. 

Pripravil: Horoskop.si