Vsako znamenje lahko svoje slabosti spremeni v MOČ

Vsako znamenje ima svoje slabosti. Pozabljamo pa, da so prav te slabosti naša največja moč!

Vsako znamenje lahko svoje slabosti spremeni v MOČ (foto: Pexels) Pexels
10. 2. 2020

Slabe lastnosti znamenj predstavljajo možnost, da skozi svoje temne dele ozavestimo, kako vse, zaradi česar se jezimo na partnerja, pripada nam samim. To nam omogoča, da se naučimo ljubiti zrelo in (vsaj malo bolj) brezpogojno. Pot do zrele ali brezpogojne ljubezni pa poteka skozi spoznavanje slabosti našega znamenja. 

Tako je denimo Devica nagnjena k občutku krivde. Devica težje odraste in sprejema odgovornost. Za Devico je značilna šibka občutljivost, uživa v doživljanju svoje lastne moralne pravičnosti, zaradi katere je nagnjena, da se ne izrazi in raje zadržuje stvari zase. 

Oven je preveč ponosen, da bi priznal in opazil svojo arogantnost. Oven se mora obrniti na stran pravega poguma in moči volje ter ne na impulzivnost, ki ji sam pravi pravičnost in pogum.

Tehtnica uporablja svoja čustva tudi pri manipulaciji z drugimi ljudmi, da bi dosegla pojem lastne vrednosti in veličine pri drugem človeku. Če se Tehtnica obrne k svojim resničnim občutkom in k sočutju, bo ozavestila svoje šibkosti. 

Škorpijon je usmerjen v zlorabo čutnih doživljenj, zato gre v skrajnosti, s katerim se kaznuje. Doseganje ravnotežja je za Škorpijona najpomembnejše.

Strelec se bori z aroganco, pa tudi s površnostjo, toda če se skozi ponižnost obrne k disciplini in resničnemu znanju, lahko ozavesti svoje sence. 

Lev ima težavo z občutkom moči. Mora se naučiti potrpežljivosti in služenja drugim.

Šibkost dvojčka je sebičnost, koristoljubje in neodločnost. Jasne odločitve, širši pogled in tudi držati se osvojenega znanja, bi mu pomagalo pri rasti.

Rak ustvarja sebično sentimentalnost, ki jo potem imenuje ljubezen. Razviti mora disciplino, se zavzeti sam zase in ločiti občutek žrtve od resničnega dajanja s srcem.

Ribe morajo svojo linijo najmanjšega odpora in neodgovornost spremeniti v odgovornost ter odločanje.

Bik se skriva za dominantnostjo in formalizmom, ki bi ga moral pretvoriti v ustvarjalnost, za kar bo potreboval odločnost.

Vodnar se skriva za ekscentričnostjo, ki jo lažno imenuje svoboda. Zato mora razviti voljo in biti svoboden z odgovornostjo, ki mu jo primanjkuje.

Kozorog se skriva za ambicijami, ki so njegov obrambni sistem. Boji se čustev. Težko se prepusti, a prav tega se mora naučiti - prepuščanja in sočutja. 

Vsekakor pa so vsa znemnja sužnji čutov in svojega zamejenega dojemanja resničnosti, na podlagi katerega osmišljajo pojme resničnosti. Zato svet ljudje dojemamo skozi subjektivno izkušnjo. Na svet ne gledamo realno in to ustvarja žalost in razočaranje.

Vsak človek (oz. vsako znamenje) se hitro zanese na svoje obrambne mehanizme, ki smo jih zgoraj omenili. Tako se človek brani pred razumom, ki ga vabi k širšemu spoznanju.

Ne vidi in ne sprejema tega, da lahko svoje slabosti spremeni v svojo največjo moč. Zato odnosi niso nič drugega kot proces samozavedanja. Zaradi svojih pomanjkljivosti se branimo resnične ljubezni. Skozi svoje ozko okno gledamo na svet in ne vidimo prave širine in resnice - ne sveta in ne druge osebe.  

Prirejeno po: Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net