Zadnja SUPER POLNA LUNA ali JAGODNA LUNA

V četrtek, 24. junija ob 20.40, nastopi polna luna v znamenju kozoroga. 

Zadnja SUPER POLNA LUNA ali JAGODNA LUNA (foto: pixabay) pixabay
22. 6. 2021

Še zadnja super luna v tem letu prinaša mešane energije. Lahko imamo občutek, da nas vleče v različne smeri, hkrati pa se lahko prizemljimo in najdemo svoj center, kjer smo mirni in stabilni. 

Ime “jagodna” luna je dobila zato, ker je to čas, ko začnejo zoreti divje jagode.  Sicer luna ne bo rožnate barve, a bo na nočnem nebu zelo dobro vidna.

Polna lune (in še posebej super lune) imajo sposobnost, da iz nas povlečejo globoko zakopane reči. Delujejo kot nekakšen magnet, ki potegne na plano vse tisto, kar ni več potrebno, da nosimo v sebi. Včasih se to lahko občuti zelo katarzično in prinese občutke olajšanja, včasih pa je "čiščenje" tako intenzivno, da je že na meji koristnega. 

In med temi stanji bomo lahko nihali v tem tednu, ko bo na nas vplivala junijska polna luna. Lahko občutimo lahkotnost, ko nekaj spustimo, hkrati pa intenzivnost (tudi bolečino), ko smo še v procesu. Najbolj pomembna misel naj bo: "Vse je v redu, kmalu bo minilo." Če postane preveč intenzivno, je vredno poiskati primerno pomoč. 

Občutki so lahko precej zmedeni. Poskusite se takrat ustaviti in pogledati naokoli ter se prizemljiti. 

Ko se bodo energije pomirile in ne bo več tako intenzivno, boste lahko videli marsikaj jasneje kot kadarkoli poprej. 

Polna luna nas podpira, da pričnemo graditi trdne in stabilne temelje. Takšne, na katerih se bomo počutili varne tudi v največji nevihti. 

Prebujajo se lahko nove resnice in modrosti, ki nam bodo pomagale razumeti življenje iz globlje perspektive. 

Pri razumevanju našega lastnega življenja nam lahko pomaga, če raziskujemo svoje prednike, svoje družinsko drevo in družinske odnose. Nujno je, da spoznamo družinske rane in medgeneracijske travme, ki jih morda nosimo v sebi. Mi smo tisti, ki jih lahko sedaj prečistimo in zaživimo bolj svobodno. 

Morda se bomo v tem času srečali tudi z občutkom krivde, saj si bomo želeli, da bi naredili stvari drugače v preteklosti. Krivda je izjemno neprijetna, a vendar je del življenja in človeške narave. Čisto v redu je, če kdaj čutite občutke krivde, a na koncu je potrebno sprejeti stvari in si odpustiti. 

Morda lahko prav o tem razmišljate pod svetlobo tokratne polne lune. Glede česa imate občutke krivde in kako bi si lahko odpustili? Kako bi lahko sprejeli preteklost in se z njo pomirli? Zgodilo se je namreč točno tako, kot se je moralo. Iz vsake izkušnje ste se nekaj pomembnega naučili. 

Redko se nam v življenju zdi, da je vse v redu. Bistvo je namreč, da se ves čas učimo. Ni bistvo, da nam gre vse popolno, pač pa, da smo odprti za nove izkušnje, ideje in poglede. 

Če se predamo in sprejmemo, da ne potrebujemo vseh odgovorov na pladnju, potem lahko najdemo mehkobo življenja. Lahko najdemo mir, ko nam uspe odpustiti samemu sebi. 

Karkoli se vam bo dogajalo v času tokratne polne lune, se zavedajte, da je življenje večna avantura. Glejte na svoje življenje kot na pustolovščino in malce spustite resnost. 

Življenje namreč ni tako resno kot vaš um misli, da je.“ (Eckhart Tolle)

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si še: