Zakaj se v družini začne vse podirati, če ženska ni sproščena? (PODKAST O ŽENSKEM VEDENJU)

5. 6. 2024
Deli
Zakaj se v družini začne vse podirati, če ženska ni sproščena? (PODKAST O ŽENSKEM VEDENJU) (foto: AEQ metoda)
AEQ metoda

Ženske imajo izjemno velik vpliv tako na moške kot na otroke, vendar kako danes vplivajo na svojo družino, če so preobremenjene? Prisluhnite pogovoru o ženskem vedenju in ženskem telesu. 

"Človek, ki je omrtvičen in odrezan ali odtujen od svojega telesa, ne more živeti sebe. Za ženske je to še toliko bolj škodljivo, ker ne moremo čutiti sebe, niti partnerja, najbolj usodno pa je, da ne zmoremo čutiti svojih otrok. Prvo kot prvo moramo ženske dojeti, kako smo zakrčene, trde, odrezane, omrtvičene in kako živimo po neki logiki glave, tega, kar smo slišale in prevzele," pojasni Sabina Musar. 

"Če deluješ na moški način, se ti zdi, da moraš narediti vse in vse narediti prav," dodaja Petra Šmid Seljak.

Ana Vehovar je v AEQ podkastu postavljala vprašanja izkušenima AEQ učiteljicama: Sabini Musar iz Maribora in Petri Šmid Seljak iz Vrhnike. Spraševale so se, ali so ženske še vedno nežnejši spol in koliko sploh še ženske danes čutijo sebe. Zakaj se v družini začne vse podirati, če ženska ni sproščena?

Kako se sploh sprostiti v tem hitrem tempu, v katerem mora ženska opravljati toliko različnih del in vlog? Kako naj se ženska prične razbremenjevati in kako naj zmanjšuje aktivnosti v svojem življenju? Zakaj mora ženska pomirjati in kako to sploh izgleda?

Ženska moškega pogosto ne pomirja, ker se ne počuti varno, moški pa, ker ni pomirjen, se vede neodgovorno. Kje ta začaran krog pričeti prekinjati in na kakšen način? Kako pomembno je za žensko, da čuti svojo medenico? Kaj narediti s potlačenim sovraštvom do moških, ki se je v ženskah nabiralo skozi zgodovino (ali že zgolj samo skozi njeno otroštvo)? Kako se ženska povišana napetost v trebušni votlini odraža tudi na težavah z zanositvijo, porodom in kasneje na otrocih? Kako ženske izražajo čustva in kako naj spremenijo svojo komunikacijo, da bodo dosegle pri moških želeni rezultat?

Vabljeni, da prisluhnete ženskemu pogovoru: