Zakaj sončev mrk ni primeren čas za manifestacijo!

Astrologi odsvetujejo izvajanje ritualov in manifestacijo v času sončnih in luninih mrkov.

Zakaj sončev mrk ni primeren čas za manifestacijo! (foto: profimedia) profimedia
25. 10. 2022

Izvajanje ritualov, ki so povezani z luninimi cikli, je čudovit način za povezovanje s seboj in vesoljem. Mlaj je sicer odličen čas za rituale, kjer postavljamo namene in naprošamo za manifestacijo. Polna luna pa je najboljši čas za očiščevalne rituale in tudi za polnjenje kristalov.

Vendar astrologi odsvetujejo izvajanje takšnih ritualov in manifestacije v času mrkov. 

Mrki se zgodijo od štiri do šest krat na leto; lunini mrki vedno sovpadajo s polno luno, sončni mrki pa z mlajem. V astrologiji so znani po tem, da ustvarjajo potencial za hitre premike in intenzivne spremembe. Te kozmične dogodke pogosto zaznamujejo šokantna razkritja, nenadni zaključki in vznemirljivi novi začetki, ki nam pomagajo, da se ponovno uskladimo z našim resničnim poslanstvom – čeprav včasih na presenetljive načine.

  • Več o današnjem mrku si preberite TUKAJ.

Vendar je vzdušje sezone mrkov lahko kaotično, intenzivno in pogosto zahtevno, saj v kratkem času doživimo veliko sprememb in razodetji. Takšna močna in nestabilna energija ni tista, ki jo želite povabiti v svoje manifestacijske rituale ali z njo napolniti svoje kristale. Namesto tega so mrki veliko boljši za umirjanje, počitek, procesiranje sprememb in prepuščanje toku.

Med mrkom se sonce, luna in zemlja poravnajo tako, da postane svetloba sonca in/ali lune ovirana. Ko se nebesna telesa ujamejo v senco drug drugega, ne morejo delovati kot običajno, zato je celotna kozmična energija veliko bolj napeta in s tem neugodna za manifestacijo. 

Poleg tega se mrki vedno uskladijo z dvema pomembnima astrološkima točkama, znanima kot "vozlišča usode" oz. lunina vozlišča. Takrat vesolje posega v naša življenja in nas vrača na pot, ki nam je namenjena. Zato obstaja možnost, da se z izvajanjem svojih ritualov in manifestacijami odvračate od potrebnih darov, spoznanj in življenjskih lekcij, ki jih mrk ponuja ali se zaprete zanje.

Katere duhovne prakse pa lahko izvajamo med mrki?

Ker nam mrki pomagajo pri tem, da se uskladimo z našo usodo, so priporočljive aktivnosti, ki nam pomagajo, da se povežemo s svojo duhovno platjo (brez obrednega dela). Poskusite z dejavnostmi, ki v vas vzpodbujajo samorefleksijo in rast – npr. pisanje dnevnika ali zapisovanje razlogov za hvaležnost. To vam lahko pomaga pri procesiranju dogodkov v kaotičnem času. Prav tako je dobra ideja umirjeno druženje z bližnjimi, še bolje pa daljši sprehodi in preživljanje časa v naravi.

Vir: Bustle.com