Ženski krogi: 4 razlogi, zakaj bi bilo dobro, da ustvarite svoj krog

Zakaj je pomembno, da se ženske spet naučijo, kako se povezovati z drugimi ženskami z odprtim srcem in dušo? 

Ženski krogi: 4 razlogi, zakaj bi bilo dobro, da ustvarite svoj krog (foto: pexels) pexels
12. 10. 2021

Krog, kjer se lahko zbudi in časti sveta ženska energija. To je ženski krog.

Sodobna ženska je nekje na poti izgubila stik s svojo prvinsko žensko naravo in prekinila tok lastne moči. Ujeta v biologiji lastnega telesa je postala destruktivna, ker je pozabila svoj višek ustvarjalne energije, ki nastane v menstruacijskem ciklusu, usmerjati v lastno kreativnost.   

Ženski krog je prostor, ki ga ustvarijo ženske med seboj in si nudijo varen prostor, v katerem se lahko povezujejo, delijo izkušnje in spet najdejo svojo moč. Notranji viri ženske moči spet postanejo dostopni, ko si ženske dovolijo postati ranljive. 

Poglejmo si, zakaj so ženski krogi tako koristni. 

1. Počastimo svoje prednice

Ženski krogi niso "new age" iznajdba, saj gre za ritual, ki je star toliko kot ženske same. Naše prednice so imele rdeče šotore, kjer so se družile med menstruacijo. Keltinje so imele ženske kroge že v 5. stoletju (morda tudi prej). Skratka, gre za izjemno staro prakso. Zato, ko se ženske družimo v svetem krogu, s tem počastimo tudi vse svoje prednice in močne bojevnice, ki so nam omogočila, da smo danes tukaj. 

2. Praznujemo in negujemo žensko energijo 

Ko ženske sedimo v krogu, se povezujemo in si dajemo podporo. Praznujemo božansko žensko energijo ter spodbujamo unikatnost in avtentičnost vsake izmed nas. 

Današnji družbi je nekako uspelo porušiti svete vezi med ženskami in jih prepojiti z ogromno tekmovalnosti, ljubosumja, ogovarjanja in nevoščljivosti. Ženski krogi pa ženske opominjajo, da se med seboj dojemajo kot sestre, ki si med seboj sočutno pomagajo pri dvigovanju na višje ravni zavesti. 

V zadnjem stoletju je družba pričela častiti predvsem moško energijo; logiko, ambicije, tekmovalnost, uspehe. In čeprav svet nedvomno potrebuje moškost, potrebuje tudi ravnovesje in protiutež - to pa je ženska energija. V ženskih krogih se lahko spet prebudi intuicija, domišlija, sposobnost plavanja s tokom življenja. Ko se ženska spet poveže s svojo božansko ženstvenostjo, lažje izraža modrosti v svojih odnosih, družini, skupnosti in vzpostavlja potreben balans širše v svetu. 

3. Oblika skrbi zase

V ženskih krogih se ženske učijo govoriti svojo resnico brez obsojanja. Imajo varen, podporen prostor, kjer lahko sprostijo svoja bremena. Osvetlijo svoje strahove in jim tako odzvamejo moč. Vse to jim pomaga, da bolje poskrbijo zase. 

4. Vsaka lahko ustvari svoj krog

Vsaka ženska lahko sama ustvari svoj ženski krog. Preprosto pokliče skupaj vse najbližje prijateljice, nato pa lahko vsaka pripelje še svojo sestro/sosedo/sodelavko itd. Tako se počasi ustvari prava skupnost. V ženskih krogih se lahko naredi prostor za različne rituale, lahko se vključi praznovanje polne lune ali mlaja, zelo dobrodošli pri izražanju ženske energije pa so nedvomno plesi.

Prirejeno po: spiritualityhealth.com

Preberite si še: 10 stvari, ki ubijajo žensko energijo