Te znake nezvestobe največkrat spregledamo

Pogosto lahko opozorilne znake v odnosih prezremo, saj si tako želimo, da bi razmerje uspelo. Tu so najpogostejši znaki, na katere bi morali biti pozorni.

Te znake nezvestobe največkrat spregledamo (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2023

Nezvestoba ima več obrazov, a vseeno je mogoče prepoznati nekatere skupne poteze. Obstaja veliko vedenj, ki lahko opozarjajo na morebitno afero, vendar ni nujno, da pomenijo točno to. Povsem naravno je, da si ne želimo priznati, da bi se to lahko zgodilo tudi nam, zato lahko včasih znake varanja in nezvestobe preprosto ignoriramo. Ker smo preveč vpleteni v odnos jih včasih tudi težje prepoznamo.

Strokovnjaki za odnose so mnenja, da morebitno afero najlažje prepoznamo po spremembi partnerjeve rutine. Tukaj je nekaj najpogostejših znakov:

1. Sprememba v intimnosti

Čeprav si morda težko priznamo, je sprememba navad v intimnem odnosu lahko znak, da se je nekaj spremenilo. Ne glede na to, ali gre za popolno izogibanje bližini ali pretirano vztrajanje - sprememba lahko opozarja na nekaj drugega.

2. Sprememba dnevnih navad

Če je partner nezvest, se to velikokrat kaže tudi v spremembi njegovih vsakodnevnih navad. To lahko pomeni, da večkrat uporablja telefon in zapusti sobo, ko se z nekom pogovarja. Lahko se zgodi tudi, da začne zapravljati veliko več denarja kot prej ali se kar naenkrat veliko pogosteje dobivati s prijatelji, čeprav mu prej to ni bilo v navadi.

3. Glas intuicije

Tretji znak je težje razložljiv. To so določene malenkosti, ki dajo vedeti, da nekaj ni v redu. Slaba stvar tega znaka je, da ne morete s prstom pokazati na nekaj konkretnega, zato svojo intuicijo pogosto zavračate. Zaradi afere se lahko začne partner preprosto drugače obnašati do vas, četudi podzavestno.

4. Kar naenkrat se manj prepirate

Partner vam kar naenkrat začne dopuščati, da zmagate v večini prepirov. Lahko se tudi izogiba argumentiranju svojih stališč, saj v primeru, da izvete za njegovo afero, vsi njegovi argumenti tako ali tako odpovejo. O sebi in svojem preteklem dnevu je precej kratek in jedrnat in pogosto skrene s teme na temo.

5. Partner posebno pozornost posveti videzu

Če partner kar naenkrat začne zelo skrbeti za svoj fizični videz, je to lahko še en znak, ki ga pogosto spregledamo. Seveda bi morali podpirati svojega partnerja, če začne skrbeti za svoje zdravje in videz - to samo po sebi seveda ni narobe. Če pa opazite, da partner iz nenada začne pretirano skrbeti za svoj videz, se z njim obremenjevati, skrbeti za svojo ustno higieno in kar naenkrat kupovati žvečilke, ki prej niso bile v njegovi navadi, je to lahko znak, da postanete malo bolj pozorni.

6. Podaljševanje službe

Če partner kar naenkrat več časa preživi v službi, je to lahko še en znak. To je eden najlažjih izgovorov, saj krivda za podaljšan delovni čas ni v njegovih rokah.

Če pri partnerju opazite več zgoraj naštetih znakov, to še ni nujno znak za preplah. To ne pomeni, da ga morate napasti z vprašanji in obsodbami - so le opozorilni znaki, zaradi katerih lahko postanete bolj pozorni na vaš odnos.

Najbolj pomembno je, da se o tem pogovorite s partnerjem. Zavedajte se, da ima umirjen pristop največje možnosti za razrešitev.

Vir: Sensa.rs