MEDITACIJA, s katero pozdravimo svojega ranjenega notranjega otroka

Vabimo vas, da se prepustite vodeni meditaciji, s katero boste lahko objeli svojega notranjega otroka in stopili korak naprej na poti osebne rasti. Skozi meditacijo imejte pozornost na dihanju. Dihajte mirno, dih naj prihaja iz trebuha. Zaupajte sebi in temu, da je to kar čutite, pravilno.

MEDITACIJA, s katero pozdravimo svojega ranjenega notranjega otroka (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2022

Poiščite  fofografijo sebe, ko ste bili še otrok. Tako boste mogoče lažje vzpostavili stik s svojim notranjim otrokom. Izberite kraj, kjer se boste počutili varno in kjer vas ne bo nihče motil.

Predvsem je pomembno, da si za vajo vzamete čas, da jo naredite takrat, ko ste umirjeni, brez težkih skrbi ali čustev. Če se zatakne, se samo spoštljivo poslovite od svojega otroka in mu zagotovite, da boste zanj poskrbeli, ko boste zmogli in da ga do takrat nosite v svojem srcu. Brez samoobtoževanja in krivde. Vedno pa vajo zaključite tako, da vzpostavite varni kraj znotraj sebe.

Predvsem pa vzemite to kot igro, tako boste lažje ostajali odprti za sporočila, ki vam jih sporoča vaša mala deklica ali deček. Izhajajte iz srca in ohranjajte zavedanje, da si vaš notranji otrok zasluži popolno ljubezen že samo zato, ker obstaja.

 

Vabimo vas, da se prepustite vodeni meditaciji. Ves čas imejte pozornost na dihanju. Dihajte mirno, dih naj prihaja iz trebuha. Zaupajte sebi in temu, da je to kar čutite, pravilno.

Tekst: Alenka Lanz, zakonska in družinska terapevtka, www.alenkalanz.si

 

Morda vam bo všeč tudi: