MODRA SOBA z Majo Megla: Peter Stanković o potovanjih in Afriki

27. 4. 2022
Deli
MODRA SOBA z Majo Megla: Peter Stanković o potovanjih in Afriki (foto: sensa)
sensa

Pogovor o potovanjih in Afriki. Zakaj Afrika? O izkušnjah, ki jih ne moremo dobiti iz filmov in knjig. Kako potovati sam? Kakšne so nevarnosti in prednosti? In obilje zanimivih zgodb.

Podkast lahko poslušate tudi tukaj:

Dr. Peter Stanković (1970) je profesor na katedri za kulturologijo na Fakulteti za družbene vede in član Centra za proučevanje kulture in religije. Njegovi področji raziskovanja sta sociološka teorija in kulturne študije, znotraj teh pa film in popularna glasba. Objavljal članke na raznolike teme od stripa, šal, mode, filmov, tudi političnega humorja, kulture prehranjevanja in odnosa Slovencev do športa.V njegovi bibliografiji je zajetna Zgodovina slovenskega celovečernega igranega filma v dveh delih in lani (2021) izdana knjiga Simbolni imaginarij sodobne slovenske narodnozabavne glasbe, ki je sprožila srdite napade in žaljivke. Na družbenih omrežjih je nedavno objavil obsežno besedilo o potovanjih v Afriki in tja bi se skupaj z njim tudi podali.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!
MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

 

Vabljeni k poslušanju preteklih pogovorov: