Izberite popolno obleko za decembrska druženja

Praznični december je poln priložnosti, da navdušite s svojim modnim stilom. 

Izberite popolno obleko za decembrska druženja (foto: Profimedia) Profimedia
20. 12. 2021

Zagotovo ste že dogovorjene za decembrsko srečanje s prijateljicami, praznični sprehod po mestu s svojo boljšo polovico, službeno zabavo ob koncu leta in seveda za praznovanje najdaljše noči v letu. Razlogov, da se zapodite med (spletne) police, je več kot dovolj, zato nikar ne odlašajte – obleke za vsako priložnost čakajo na vas. Da bo izbira lažja, smo pripravili nekaj nasvetov za izbiro praznikom najprimernejše ženske obleke.

Čas za bleščice

Zagotovo ste se že kdaj zalotile ob ogledovanju bleščeče obleke[1] , topa, hlač ali suknjiča in nato pomislile, ali sploh obstaja priložnost, ob kateri bi oblekla bleščice? Praznična druženja so pravi trenutek za to. Izberite elegantno črno obleko, ki zablesti v soju luči, ali pojdite še korak dlje in se odločite za barvne bleščice – z nobeno ne morete zgrešiti.

Praznična rdeča

Najprimernejša barva za božično-novoletne praznike je zagotovo rdeča. Z rdečo obleko boste že na daleč sporočale, da ste samozavestne in pripravljene za praznovanje. Ker rdečo barvo na splošno povezujemo z energijo, ljubeznijo in strastjo, je zelo primerna predvsem za praznovanje v dvoje ali za zabavo, na kateri želite še posebej pritegniti pozornost. Če boste rdečo obleko kombinirale z rdečimi dodatki, pazite, da se odtenki ujemajo. V nasprotnem primeru raje izberite srebrne, zlate ali črne dodatke.

Črna obleka je vedno dobra izbira

Pravijo, da bi vsaka ženska v omari morala imeti vsaj eno malo črno obleko. Gre za absolutno klasiko, ki je vedno prava izbira, ne glede na vrsto dogodka. V decembrskih temperaturah je črna obleka odlična priložnost za kombiniranje z bolj vpadljivimi hlačnimi nogavicami, ki bodo popestrile izbiro. Če torej prisegate na klasično eleganco, pobrskajte med črnimi večernimi ali svečanimi oblekami.

Preberite še: Kaj določena barva obleke pove o vas?

Ne pozabite na modne dodatke

V kolikor se odločite za nakup čisto preproste obleke, ki bo primerna tudi za kasnejše priložnosti, prazničen izgled dopolnite z modnimi dodatki. Ti so lahko drznejši in bolj bleščeči, kot smo jih vajeni vsak dan, nič pa ne bo narobe, tudi če z njimi malo pretiravamo. Še posebej za najdaljšo noč v letu se lahko popolnoma prepustite svoji ustvarjalnosti in ne varčujete z dodatki. Če pa se odločite za nakup bleščeče obleke, izberite manj vpadljive dodatke.

Bodite elegantne tudi v nizkih temperaturah

Naj vas nizke zimske temperature ne ustavijo pri tem, da bi zablestele v svojih oblačilih. Pred druženjem na prostem, večernem sprehodu skozi okrašeno mesto ali obisku prazničnih stojnic poskrbite, da pod obleko nosite nekaj dodatnih plasti, hkrati pa izberite toplo obutev ter rokavice, šal in kapo.