Sensa in Aktivni.si: PREČIŠČEVALNI vikend z Bilko Baloh od 4. do 6. februarja

Vabimo vas na Sensa in Aktivni.si vikend, Post po ajurvedi ali kako najti ravnovesje in resnično zaživeti. Pridružite se nam na idiličnem bivanjskem odmiku v čudovitem objemu gora in prijetnem ambientu Bohinj Eco Hotela od 4. do 6. februarja 2022. 

Sensa in Aktivni.si: PREČIŠČEVALNI vikend z Bilko Baloh od 4. do 6. februarja (foto: profimedia) profimedia
7. 1. 2022

Tokrat se bomo podali na pot čiščenja telesa in duha z Bilko Baloh, svobodno raziskovalko, mentorico in svetovalko na področju zdrave prehrane, v katero vpleta doktrino ajurvede. 

Post je najboljše zdravilo, ki krepi imunski sistem, izboljšuje fizično in psihično stabilnost ter posledično pomaga k boljšemu in trdnejšemu zdravju. Priporočajo ga za krepitev življenjske moči, za duhovni napredek, predvsem pa za odpravljanje starih, neuporabnih in celo škodljivih miselnih vzorcev. Post je ‘brisanje starih datotek’ in priprava telesa na nov začetek.

PROGRAM

Petek, 4. 2. 2022

17.30 do19.00 Predstavitev ajurvede - kako deluje in zakaj je tako edinstvena?

19.00 do 20.00 Večerja

20.30 do 22:00 Obred povezovanja in zen meditacija

Opazovanje naše osebnosti, delovanja, vzorcev razmišljanja. Umirjanje uma in iskanje naravnega ravnovesja. Pozornost na dih je najpomembnejša metoda za začetek dobre meditacije, kajti dihanje je del naravnega procesa, ki teče neodvisno od našega uma. Vaja za naslednje jutro: opazovati sebe, svoje misli, čustva, takoj ko se prebudimo.

Sobota, 5. 2. 2022

7.00 do 8.00 Hata joga s tibetansko posodo. Pogovor o jutranji vaji. Merjenje pulza.

8.00 do 9.00 Zajtrk

10.00 do 12.00 Predstavitev ajurvede 1. del

Kaj je ajurveda; kako deluje; za koga je primerna; kakšen je pristop; v čem se razlikuje od ostalih naravnih tehnik zdravljenja; pomen pripravljenosti in trdne odločitve pri postu; posti Rudolfa Breussa vs pančakarma (primeri napak).

12.00 do 13.00 Kosilo

Čas za obisk savne ali bazena. Po želji izlet do korit Mostnice. Čudovit 2-urni sprehod iz Stare Fužine ob koritih potoka Mostnice. 

16.30 do 19.00 Predstavitev ajurvede 2. del

Pregled krvne slike; sledi glutena (revmatoidni artritis, SRČ, dermatitis...); sledi mleka (razgradnja laktoze in zasluzenost); črevesni mikrobiom in bakterije v njem;  škodljive bakterije; kdaj na post; značilnosti ajurvedske kuhinje; kaj je pančakarma in kaj Prakriti*; kaj je Vikriti; vzdrževanje mikrobioma in imunski sistem; prehranski režim.

Izkušnja udeleženke in njena postna terapija.

*Pred delavnico bo vsak udeleženec po e-pošti prejel vprašalnik za Prakriti ali stanje ob rojstvu, ki ga v zahodnem jeziku imenujemo genski zapis, iz katerega bo dobil osnovno sliko o principu same metodologije, ki je stara skoraj 5000 let.

19.00 do 20.00 Večerja

20.30 do 22.00 Krog sočutja in hvaležnosti z zen meditacijo

Zakaj gojiti sočutje kot nasprotje usmiljenja: občutiti povezanost vsega; razumeti potrebe in položaj drugega; kaj je naša osebnost in kaj nam sporoča; kako deluje ego. Vaja za naslednje jutro: za kaj sem v življenju hvaležen/a?

Nedelja, 6. 2. 2022

7.00 do 8.00 Hata joga z meditacijo

Pogovor o jutranji vaji hvaležnosti.

8.00 do 9.00 Zajtrk

10.00 do 12.00 Zaključek in demonstracija sočenja ingverja (ingver vsebuje eikozanoide, ki v telesu ustavljajo vnetne procese)

Zaključek bivanjskega odmika s poslovilnim krogom. Gledanje v oči.

12.00 do 13.00 Kosilo in odjava iz hotela 

S seboj prinesite odejo, podlogo za jogo, zvezek in pisalo.

Program bo vodila Bilka Baloh, svobodna raziskovalka, mentorica in svetovalka na področju zdrave prehrane, v katero vpleta doktrino ajurvede. Bilka se že 20 let aktivno ukvarja s problematiko živilske industrije in procesirane hrane, ki v telesu povzroča nered in bolezni. www.postsemezdravja.si

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Pokrovitelj tokratnega Sensa vikenda

PRIJAVA
Cena celotnega paketa je 250 evrov. Vključuje dve prenočitvi v Bohinj ECO Hotelu ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratnim vstopom v savne in na delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 evrov. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 evrov na osebo na dan.

Prijave po telefonu 08 200 41 40 ali po e-pošti booking@bohinj-eco-hotel.si.

Število udeležencev je omejeno. 

 

OPOZORILO

Na podlagi vladnega odloka je vstop dovoljen le osebam, ki izpolnjujejo pogoje pristopa PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Gost z vstopom izjavlja, da ima ustrezno dokazilo/potrdilo, ki ga bo na zahtevo policije ali inšpektorata pokazal. Organizator ne prevzema odgovornosti za globo, ki bo v primeru neizpolnjevanja pogoja PCT izrečena posamezniku.

Organizator si pridružuje pravico do spremembne programa.

Preberite še: