4 glavne stvari, ki kastrirajo moškega

Ste že opazili, da je danes vse manj moških, ki utelešajo zdravo moškost?

4 glavne stvari, ki kastrirajo moškega (foto: shutterstock) shutterstock
16. 3. 2023

Sistem si želi šibkih moških, saj je s takimi posamezniki lažje manipulirati in si jih podrediti. Zato v družbi danes najdemo že številne dejavnosti, trende in izdelke, ki emaskulirajo moške.

Tukaj so 4 glavne stvari, ki prispevajo k emaskuliranju moških.

1. Ksenoestrogeni (tuji estrogen)

Ksenoestrogeni zmanjšujejo raven testosterona in negativno vplivajo na moško vitalnost. Zaradi tega moški težje ščiti in vodi. Te škodljive snovi najdemo v izdelkih, kot so plastika, BPA, pesticidi, umetne dišave in čistilna sredstva.

2. Zasvojenost in odvisnost

Danes skoraj ni več moškega, ki ne bi bil od česa odvisen. Preko odvisnosti moški dobijo toksičen naval dopamina: začasni lažni občutek sreče, ki pa v resnici izjemno škodi njihovi moškosti.

Najpogostejše odvisnosti so:

  • Pornografija in vroča dekleta na družbenih omrežjih;
  • Alkohol, trava in mamila;
  • Video igre in televizija;
  • Prekomerno delo;
  • Toksična hrana.

3. Vse več žensk, ki so v nezdravi energiji

Veliko žensk deluje v pretirano moški energiji. Želijo si nadzirati moške, s čimer jih emaskulirajo. Take ženske se lahko obnašajo nespoštljivo, v moškega dvomijo, ga ne podpirajo ali se do njih obnašajo kakor do otrok.

Moški mora čutiti podporo in spodbudo ženske, da bi lahko stopil v zdravo moškost.

4. Premalo stika s seboj in s svojimi čustvi

Moški pogosto nimajo dovolj podpore, da bi lahko občutili svojo bolečino in se soočili z notranjimi demoni. Zaradi tega svoje občutke potlačijo in postanejo eksplozivni ali čustveno otopeli.

Na ta način moški postane pasiven. Boji se spregovoriti in se uveljaviti na zdrav način. Nima pravega namena in ne ve, česa si sploh želi.

Dobra novica pa je, da se vse več moških zaveda, kaj se dogaja. Pasivni moški spoznavajo svojo zdravo moškost. Ranjeni moški zdravijo svojo bolečino. Raztreseni in nedosledni moški postajajo bolj prizemljeni in samozavestni.

Čas je, da tudi vi prevzamete odgovornost za svoje življenje, stopite v zdravo moškost ter se uprete vsemu, kar vas dela šibke.

Prirejeno po: Jake Woodard

Morda bi vas zanimalo tudi:

Aleš Ernst o odnosih danes

Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metode, je že naš znani gost v Sensa podkastu. Tokrat je spregovoril o naših odnosih ter izzivih, s katerimi se srečujemo v sodobnem času.