4 razlogi, zakaj razmerje postane DOLGOČASNO

Je vaše razmerje postalo dolgočasno? Tukaj so možni razlogi, zakaj je temu tako. 

4 razlogi, zakaj razmerje postane DOLGOČASNO (foto: Profimedia) Profimedia
7. 1. 2023

1. Ženska ni predana, moški ni prisoten

Večina moških je odsotnih zaradi preveč dela, brskanja po družbenih omrežjih in gledanja pornografije.

Večina žensk je oddaljenih od svoje ženskosti zaradi njihove "hiper-neodvisne" miselnosti ter pomanjkanja občutka varnosti.

Oba razloga lahko pripeljeta do odnosa, ki ni ljubeč, predan in globok, temveč je površinski.

2. Premalo komuniciranja

Kdaj ste se nazadnje dejansko usedli in se s partnerjem pogovarjali o tem, kaj si vsak od vaju želi in potrebuje v odnosu? Ste kdaj razmišljali, kako zelo bi se vajino razmerje lahko izboljšalo, če bi oba iskreno in jasno komunicirala?

Večina parov si ne vzame dovolj časa za komunikacijo, ker se bojijo biti ranljivi in pošteni.

3. Spolni odnosi so postali opravilo

Morda so v vašem odnosu spolni odnosi redki, ali pa jih dojemate kot nekakšno 'opravilo', ki ga pač morate opraviti. Na ta način sta oba med spolnostjo odsotna, nepovezana in nimata želje po izražanju skozi spolnost.

Pomembno je, da sta med spolnimi odnosi oba v celoti predana in da se resnično potrudita preko spolnosti še bolj povezati in doseči še globljo intimnost. 

4. Primanjkuje vama polarnosti

Pogosto se lahko zgodi, da je v nekem odnosu prisotne preveč ženske ali preveč moške energije. To ustvarja neravnovesje, zaradi česar se morda počutite, da je vaš partner bolj sostanovalec, kakor dejanski intimni partner. Med vama ni potrebne polarnosti. 

Za uspešen odnos je ključno, da sta uravnovešena in da si oba prizadevata, da je v odnosu zadostna mera moške in ženske energije.

Prirejeno po: Jake Woodard