Ali življenje jemljete preresno?

Ljudje situacije in dogodke v svojem življenju velikokrat jemljemo zelo resno. Toda zaradi tega se naša bolečina pogosto spremeni v nepotrebno trpljenje, hkrati pa nam to onemogoča, da bi živeli umirjeno in zadovoljno življenje.

Ali življenje jemljete preresno? (foto: pexels) pexels
30. 1. 2020

Vsi se kdaj pa kdaj počutimo pod velikim stresom, ki se ga v našem življenju nabere preveč, ker ves čas drvimo naokrog in si pozabimo vzeti trenutek, da bi samo dihali. V zahodni kulturi smo vsi obsedeni s cilji in s tem, kako jih bomo dosegli in kakšno bo naše življenje, ko se bo to zgodilo … Toda če živimo na tak način, nehamo živeti zavestno. Pozabimo čutiti in živeti v sedanjosti.

Naš um in ego nas znata dobro prepričati, da so situacije, v katerih se znajdemo, zelo resnične, dramatične in grozne. Toda najvišji vidik nas samih je vedno umirjen, jasen in nevtralen, ker ve, da nič od tega v resnici ni tako pomembno. Mi namreč nismo zgodbe, ki si jih izmišlja naš um.

To je naš izziv kot ljudje – da presežemo svoj um in njegove zgodbe, zato da lahko postanemo avtentični in se spomnimo, kdo v resnici smo.

Ne glede na to, ali imate težave v odnosih, službi, družini ali kjer koli drugje, si zapomnite, da so to samo izkušnje. Celo življenje lahko preživimo tako, da smo ves čas vpeti v neko dramo, da vse situacije doživljamo zelo intenzivno in da sebi in drugim govorimo: »Življenje je res težko. Svet je nor. Moje življenje je v razsulu, ves čas sem tako zaposlen/-a.« Toda kam to pelje?

Če bomo ostali ves čas ujeti v teh mislih, bomo zamudili svoje celo življenje, ker bomo živeli zgolj v umu. Če vsako stvar jemljemo zelo resno in se zaradi vsake malenkosti obremenjujemo, s tem podaljšujemo svoje trpljenje. Če pa stvari vidimo takšne, kot v resnici so, se lahko sprostimo, vrnemo v svoj avtentični jaz in ugotovimo, kaj moramo storiti, da se premaknemo naprej. Tako najdemo mir.

To ne pomeni, da preprosto sprejmemo vsako stvar. Ne. To pomeni, da jih vidimo takšne, kot v resnici so. To pomeni, da prepoznamo, zakaj smo jih označili kot »dobre« ali »slabe« ali »pravilne« ali »napačne«. To pomeni, da se zavedamo svojih prepričanj in miselnih vzorcev, skozi katere dojemamo in ocenjujemo vsako stvar in situacijo.

Vsaka situacija je sama po sebi nevtralna. Naš sistem prepričanj je tisti, ki nas prepriča, da je neka situacija resna ali slaba. Toda ta sistem prepričanj obstaja zgolj v vašem umu. Vi pa niste vaš um; ste več kot to. Zato ne pozabite, da zgodba o tem, kakšna je neka situacija, obstaja samo v vaši glavi.

Zapomnite si, da na Zemlji nismo zgolj kot človeška, ampak tudi kot duhovna bitja. Tukaj smo z namenom, da se igramo in razvijamo.

Nič v našem življenju ni tako resno, kot si mislimo, zato se lahko sprostite.

Povzeto po Collective Evolution, povzela: Kaja Regula

Poglejte si še: Tudi to bo minilo

ali Če bi se zavedali svoje dejanske moči, potem nas nič na svetu ne bi ustavilo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri