Astrološko najboljši datumi tega leta za POROKO (+ kateri datumi so odsvetovani)

Kdaj se je najboljše poročiti in kdaj se je poroki bolje izogniti?

Astrološko najboljši datumi tega leta za POROKO (+ kateri datumi so odsvetovani) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 1. 2023

Načrtujete poroko? Celotno planiranje je lahko precej stresno in včasih je že pravi izziv izbrati samo ustrezni datum, na katerega bi radi s partnerjem dahnili usodni "da".

Pri izbiri idealnega datuma pa vam je v pomoč tudi astrologija.

Merkur, Venera in luna

V splošnem se je najbolje izogniti datumom, ko sta Merkur ali Venera retrogradna.

Retrogradni Merkur lahko povzroča težave pri komunikaciji, obenem pa lahko pripomore tudi k komplikacijam na poročnem potovanju.

Prvo letošnje obdobje retrogradnega Merkurja se je že zaključilo, v tem letu pa nas čakajo še 3 obdobja, v katerih se je dobro izogniti poroki:

  • 21. april - 15. maj
  • 23. avgust - 15. september
  • 13. december - 2. januar 2024

Tudi retrogradna Venera lahko privede do manjšega občutka povezanosti, obenem pa lahko prinese tudi nekaj zmede na področju čustev, ki jih imamo do svojih bližnjih. Letos bo Venera retrogradna v obdobju med 22. julijem in 4. septembrom.

Pri izbiri datuma je dobro upoštevati tudi luno. Odlična priložnost za poroko je okoli mlaja, ki ponazarja upanje in nove začetke. Priporočljivo pa je, da se izogibate porokam, ko se luna premika iz enega znamenja v drugo.

Tukaj je nekaj datumov, ki so po mnenju astrologinje odlični za poroko.

28. januar

Kaj pravite na zimsko poroko? Zadnja sobota v januarju je za to še posebej idealna. Venera je v znamenju ustvarjalnega Vodnarja, medtem ko je Jupiter, planet obilja, v strastnem ovnu.

Planeta skupaj tvorita prijetno energijo, ki nam prinaša nekaj dodatne samozavesti, radodarnosti in željo po novih premikih v življenju. Kot nalašč za poroko!

18. februar

Februar je že sam po sebi izjemno romantičen mesec, 18. februar pa je idealen tudi za poroko. Venera in Pluton tik pred luninim mlajem ustvarita popolno harmonijo ter vam ponujata možnost, da okrepite in poglobite svoje razmerje. 

Dodatna prednost tega dne pa sta tudi Jupiter in Merkur, ki prav tako sodelujeta in vam omogočita lažje izražanje ter napredek pri komunikaciji.

21. oktober

Tudi čarobni oktober ponuja nekaj odličnih datumov za poroko. 21. oktobra sta Jupiter in Venera v trigonu v zemeljskih znamenjih device in bika. Gre za posebno povezavo, ki prinaša srečo, lahkotnost, optimizem harmonijo, sinhronost ter potencial za pozitivne spremembe.

Jupiter in Venera bosta na ta dan poskrbela, da se boste počutili izjemno samozavestni, iz vas pa bo ljubezen kar žarela.

Prirejeno po: stylecaster.com