Bolj kot smo odtujeni od sebe, bolj smo dovzetni za MANIPULACIJO

Če smo neprestano zaposleni in si ne vzamemo časa za negovanje stika s svojim notranjim svetom, bomo bolj verjetno sprejemali odločitve, ki niso v naše dobro in ne koristijo naši rasti in razvoju.

Bolj kot smo odtujeni od sebe, bolj smo dovzetni za MANIPULACIJO (foto: shutterstock) shutterstock
27. 11. 2022

Čaščenje in poveličevanje zaposlenosti nas bo privedlo do uničenja. Zapolnjeni urniki, dolgi delovni dnevi, neprestano gnanje za dosežki in denarjem... 

Brez prostora za zdravljenje, brez časa za razmislek in reflektiranje, brez priložnosti za predajo trenutku tvegamo popoln odklop od našega avtentičnega jaza.

Izgorevamo na gorivu samovolje in sčasoma vedno težje najdemo pot nazaj v središče svoje biti.

In ko izgubimo stik s svojim jedrom, smo podvrženi vplivu tujih sil in svojega življenja nimamo več popolnoma v svojih rokah.

Navsezadnje tudi potrošništvo preži na ljudi, ki so se odtujili od svojega središča.

Dlje kot smo od svojega intuitivnega znanja, lažje je z nami manipulirati. Bolj verjetno je, da bomo sprejemali odločitve in se zavzemali za cilje, ki v resnici ne služijo našemu zdravljenju in preobrazbi.

Da bi se s tem spopadli, moramo oblikovati zavestno namero, da si želimo dati prednost svojemu notranjemu življenju. Da sami sebe postavimo na vrh prioritetnega seznama. 

Zavestno namero, da opazujemo svoj dih, svoje telo in občutke. Da se umaknemo pred ognjem tujih nadvlad in se spomnimo nase. Morda se to zdi protiintuitivno v kulturi, ki je odvisna od hitrosti, a vendarle – počasneje kot se premikamo, hitreje se vrnemo domov.

Vir: Jeff Brown

Preberite si še: 9 nasvetov, kako razrešiti medgeneracijsko travmo

in V katerih astroloških znamenjih so rojeni najbolj raztreseni in zmedeni posamezniki?