Če boste upoštevali ta nasvet, boste lahko veliko spremenili!

Danes z vami delimo en dober nasvet za ustvarjanje boljšega življenja. 

Če boste upoštevali ta nasvet, boste lahko veliko spremenili! (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
26. 6. 2020

Zamislite si ljudi, ki gredo na počitnice v lukuzni hotel s 5 zvezdicami. Najmanj, kar morajo gosti hotela narediti, je, da ne uničujejo hotela! In tako bi se morali obnašati tudi vsi prebivalci Zemlje. Hoditi po planetu z mislijo, da smo tukaj le obiskovalci in pustiti za seboj čim manj sledi, da bodo lahko tudi naši potomci uživali življenje tukaj. 

Zemlja si zagotovo želi, da se zamislimo nad vsakim svojim korakom in stopinjami, ki jih puščamo za seboj.  

Trenutno živimo v zelo nestabilnih časih. Razburjamo se zaradi vsakodnevnih političnih, družbenih in ostalih novic. Verjetno tudi vas razburi človeška neumnost, nespametnost, sebičnost, aroganca in pohlep. In to je povsem razumljivo. 

Vendar, en dober nasvet je ta: ko se naslednič jezite nad nespametnostjo drugih (bodisi vlade, medijev, sodelavcev, bližnjih, sosedov, prijateljev na družbenih omrežjih...), takrat se zaustavite v mislih in raje pomislite na to, kakšen korak ste vi v tem dnevu naredili k rešitvi, kakšno spremembo ste izpeljali pri sebi?

Ne pričakujte, da se bodo spremenili drugi, če se ne spremenite vi sami. Nekaj čisto preprostih eko nasvetov smo nanizali že včeraj, še veliko pa jih boste dobili tekom izziva. Vsakdo lahko naredi nekaj. Nekdo bo danes skuhal kosilo iz lokalnih ekoloških živil, nekdo bo pobral smet na poti, nekdo odšel v službo s kolesom, nekdo recikliral star kos oblačila, nekdo bo spremenil svojo negativno misel in v svet poslal val hvaležnosti. 

Marsikaj lahko spremenite v vsakem trenutku, če ste pozorni na to, kaj počnete.

Bodite pozorni na to, kaj kupujete, s čim se prehranjujete, pa tudi, katere medije spremljate, s kom se družite, o čem in kako se pogovarjate, kakšne misli se vrtijo v vašem umu in kakšna čustva gojite v sebi.

Jeza ali apatija nam zagotovo ne bosta pomagali. Potrebno je zamenjati življenjske vrednote in način življenja – za začetek se vsaj potruditi, da ne delamo prevelike škode.

Od vračanja dolga naravi ne moremo pobegniti, ne kot posamezniki in ne kot kolektiv… Nenazadje je to del razloga, da smo tukaj in zdaj. 

Kaj pa počnejo slovenska podjetja? 

TELEMACHOVA SKRB ZA OKOLJE: E-MOBILNOST

Letos se je Telemach povezal z Gen-I-jem in drugimi slovenskimi podjetji v projektu E-Mobility. Vanj so vključeni kot eno od visoko tehnoloških podjetji, ki bo s svojimi idejami, znanjem in izkušnjami pripravil rešitve za vključevanje vedno večjega števila elektrificiranih vozil in obnovljivih virov energije na obstoječe elektro-energetsko omrežje. S projektom želijo doseči, da bo polnjenje električnih avtomobilov za uporabnike veliko lažje. Sistem bo omogočal sočasno polnjenje večjega števila vozil, hkrati pa zniževal preobremenjevanje obstoječega električnega sistema.


  • Bi radi sledili okolju prijaznim zgodbam in nasvetom? Še vedno se nam lahko pridružite tukaj.