Priprava na ZIMSKI SOLSTICIJ: Divji ritual za obuditev notranjega ognja

Danes je prvi december. Enaindvajset dni do zimskega solsticija. December je simbolično čas zaključka in odmika vase. Je čas poglabljanja in očiščevanja. Energije so močne, vse z namenom, da zaključimo leto bolj zreli, zavestni in da zasijemo z močnejšo svetlobo. 

Priprava na ZIMSKI SOLSTICIJ: Divji ritual za obuditev notranjega ognja (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2022

Čas teme od sončnega zahoda do vzhoda je tako zelo pomemben, kot svetloba, ki jo oblikuje dan. Je čas, ki prinaša črne misli, nas sili, da se soočimo s svojo resnico in nam daje možnost, da pogledamo v največje globine svoje duše. Ko se noči daljšajo, naša duša pogosto joče in trpi; v iskanju miru iščemo divje zadovoljitve, ko pa bi zadoščalo, če bi se temi zgolj prepustili, zadihali v njenem ritmu, jo sprejeli in ji prisluhnili.

Ste pripravljen sprejeti izziv in se podati na pot divjega raziskovanja? 

Včasih so se iz teme pokazala čudesa, tema simbolno predstavlja drugi del našega jaza, bolj kot smo svetli, več je teme okoli nas, bolj jo je čutiti. Zato se ji predajte. Raziskujte temne plati svoje duše, spustite se v globine, spuščajte in odpuščajte, predvsem sebi, da boste nato lahko blagoslovili in bili vi tista svetloba, ki jo svet potrebuje.

21 dnevni izziv za obuditev notranjega ognja naj bo vaš intimni ritual, vse od prvega dne decembra, do zimskega solsticija, ki ga sprejmite in praznujte kar se da radostno in odprto.

Skrbno se lotite rituala, ki bo prižgal luč v temi, zanetil ogenj v vas in podžgal ideje, ki tlijo in čakajo, da jih spustite na plano. Vzemite si čas in izziv speljite do konca. Strani povežite v zveščič, ki ga na zimski solsticij zažgite in spustite vse staro ter naredite prostor za nove svežine.

Se vidimo na drugi strani divje poti!

Kaj storiš, ko te je strah?
Poiščeš bližino.

In ko je tvoja duša nemirna?

Zadihaš gozdno čarobnost in njeno širino.

Kam te odnese, ko boli srce?
V radost in izvorno milino.
Pa če se pojavi tema

in kot vihar premetava tvoj obstoj?

Takrat prižgi luč.

Najprej naj zagori v prostoru,
nato zaneti notranji ogenj.

Stori to vsak dan, točno takrat, ko tema premaga

svetlobo, zazri se v plamen in začuti svojo izvorno moč.

Povezava do izziva:

https://drive.google.com/file/d/1qXtbL0Pp0sFtY2395ZHvYvvq5BzSAeI8/view?usp=sharing

Z ljubeznijo, divja ženska

IG: divjazenska

Preberite tudi