Draga Ženska, bodi Ženska najprej sebi

Draga Ženska, bodi Ženska sebi. Ta stavek me je zbudil sredi noči. Nisem se zbudila zaradi kakšnih morečih sanj. Zbudil me je ta stavek z izjemno močnim sporočilom in se naselil vame, kot sidro, ki je res dobro prijelo.

Draga Ženska, bodi Ženska najprej sebi (foto: profimedia) profimedia
10. 5. 2022

Najprej nisem bila prepričana, kakšen je njegov pravi pomen in namen, a je razkrivanje plasti za plastjo samodejno sledilo. 

Spremembe so naša edina stalnica. Dogajajo se nam na osebni ravni, še posebej intenzivno pa se dogajajo na globalni ravni. Na njih čisto zares ne moremo vplivati. 

Lahko zavzamemo stališče do nečesa, lahko soodločamo v določenih procesih, a končni izid največkrat ni v naših rokah. Torej smo odvisni od drugih. In če z izidom enačimo naše počutje, je naše počutje ves čas v rokah drugih.

Edino, kar lahko zares držimo v svojih rokah, je sebe. Naše misli, naše besede, naše občutke in naše počutje v dani situaciji. To je naše lastno sidro. 

Gre za proces opolnomočenja sebe iz lastnega centra.

Na ravni človeške družbe se dogaja izjemna polarizacija, dualnost gre na trenutke v skrajnosti. Ogromno ljudi se prebuja, a veliko krat se zdi, da ta proces povzroča še več razločevanja. V smislu 'jaz sem tam gor, to tukaj me ne zanima ali ko bom še to 'spucala', bom končno v redu.' 

To ali ono. Črno ali belo.

Ne upamo si pogledati cele barvne palete čustev in je sprejeti, ker nas je strah neznanega, zato raje malo odplavamo med oblake oziroma ker se ne počutimo dobro, se spustimo v globine, kjer iščemo vzroke in malo zabredemo. 

V obeh primerih je sidro popustilo. V obeh primerih nismo v Srcu.

Izbrali smo si fizično telo, zato pretirano lebdenje po drugih sferah brez prizemljitve nima smisla. Po globinah preteklosti, vzorcih in vplivih drugih tudi lahko kopljemo v nedogled, a v tem življenju najbrž ne bomo zaključili. Sploh zato, ker nove zunanje situacije prinašajo nove sprožilce bolečinskih jeder in bo ta proces valovanja med notranjim in zunanjim trajal vse življenje. 

Na valovih življenja nam je veliko lažje krmariti, če se naučimo plesa med obema poloma, ki sta v nas. Med moško in žensko energijo. S tem, ko se naučimo plesati ta ples in oba pola združevati, umirimo valove in naša jadrnica lepo pluje. 

Ženski je narava biološko gledano podarila še nekaj v ta namen. Cikel, znotraj katerega dobi vsak mesec priložnost, da prepozna in se sooči s kakšnim bolečinskim jedrom ter kmalu za tem tudi sprosti napetost. 

A kaj ko svoje cikličnosti ženske ne živimo, ker nas sistem pri tem ne podpira. Pa smo spet na začetku, ko je nekaj zunanjega krivo za naše počutje.

Draga Ženska, ali hrepeniš po tem, da bi ti nekdo zunanji držal prostor, bil tvoja struga, da bi lahko končno sprostila plaz vsega, kar se že dolgo časa nabira v tebi? 

Pa mu boš lahko zaupala, kljub sramu, ki je močnejši od hrepenenja? Se boš lahko predala, kljub temu, da ne veš, kaj vse bo naplavilo in kakšna boš izpadla v njegovih očeh? 

Sram je najmočnejše čustvo, ki povzroča največjo ranljivosti, zato se tudi ob prisotnosti zunanjega še naprej boriš, dokazuješ in poskušaš ohranjati nadzor. S tem ostajaš v nezdravi moški energiji in sama deluješ proti svoji naravni esenci, kar pa v največji meri ni dobro za tvoje zdravje in počutje.

In potem nekega dne dojameš, da ni smisel ugajati drugim, ampak živeti sebe. V polnosti sebe. Ugotoviš, da se ne splača čakati, da se bo tisto zunanje spremenilo in ti dalo 'dovoljenje', da zaživiš svojo žensko naravo. Sploh pa ne sistem, ki traja že več tisoč let.

Spoznaš, da tvoja moč izvira ravno iz tvoje ranljivosti, ki se je sramuješ.

Kako se torej lahko Ženske spustimo v lastne globine in kreiramo še več lastne lepote? Kako lahko odletimo visoko in prizemljimo božanstvo? Kako lahko naše delovanje spremenimo v sočutno služenje drugim, ob tem pa smo nagrajene z občutkom, da imamo lahko sebe brez zadržkov rade? 

Ženska v nas čuti. Ampak Ženske si moramo najprej želeti čutiti in potem odgovorno do svoje želje skladano s tem tudi delovati. 

Ko se nam zgodi neka večja sprememba, nekaj, kar se nam zdi katastrofalno, nas običajno ta zadeva popolnoma preplavi in ohromi. Naš celoten fokus je na tem dogodku. V resnici pa je to samo površje energije, ki se v surovi obliki nahaja v naših globinah in je pripravljena, da jo prepoznamo, osvetlimo in omogočimo njeno transformacijo v nekaj lepega. 

Ko na neljubi dogodek pogledamo kot na darilo in se iz dane pozicije vprašamo, kaj je tisto v nas, kar si želi biti osvetljeno, se ne postavimo v vlogo žrtve in za svoje življenje prevzamemo odgovornost. S tem prevzamemo tudi odgovornost za to, kako se v odnosih kažemo za druge.

Ženska energija povezuje. 

Ženske velikokrat mislimo, da s prijaznostjo, ustrežljivostjo, ponižnostjo in prilagodljivostjo naredimo vse, kar lahko. Da smo na ta način najboljša verzija sebe. Da takrat dajemo največ Ljubezni. V resnici pa skrivamo temačne dele sebe in v odnose ne vstopamo z odprtim srcem. 

S tem, ko sebe postavljamo na drugo mesto, ne postavljamo meja, ne ljubimo sebe in drugim kažemo iluzijo Ljubezni.

Vsakič, ko obrnemo hrbet bolečini, ki je bila sprožena, smo izvedle proces razločevanja in zavrnitve znotraj sebe.

A niso ravno razločevanje, zavrnitev in poniževanje lastnosti destruktivnega sistema, proti kateremu se borimo?

Raje sprejmimo tudi neljube dogodke s hvaležnostjo in poiščimo tiste dele sebe, ki jih skrivamo, da bomo same sebi podarile milino v srcu, v odnose pa vstopale z odprtim srcem. 

Vsakič, ko v komunikaciji z nekom ne spregovorimo iz svojih občutkov, ampak iz strahu in drugo osebo obtožujemo, z njo tekmujemo, ji dokazujemo, da nima prav, same ohranjamo energijo, ki naši esenci škoduje. 

'Kako veš, kako se počutiš? je na glas razmišljala ena od srčnih udeleženk skupine za Ženske, ki jo vodim in v meni še močneje sprožila zavedanje, da nam osnove niso znane, ker so bile tisočletja zatrte. 

In če Ženske težko prepoznamo svoje občutke, kako je šele Moškim?

Istočasno pa me je preplavila milina v Srcu, ker se vse več Žensk želi tega naučiti in ne iščejo več zunanjih krivcev. Vse več Žensk si želi čutiti.

Dragi Moški, 

ne vem, če te bodo te vrstice dosegle, ampak verjemi, da je veliko Žensk, ki delajo vse, kar lahko, da bi na novo spoznale svojo naravno esenco, s katero bodo tudi tebi kazale pot do tvojega Srca. Tako boš lažje dvigoval zavest in ohranjal svojo primarno moško naravo zdravo.

Najbrž zaznavaš, s čim vse se Ženska, ki se je odločila stopiti na pot odprtega Srca, spopada, kaj vse preskakuje, kako zelo vztraja in neguje vero v boljše človeštvo. 

Ne vem, če se zavedaš, kako globoko v sebi hrepeni, da se bo lahko predala združitvi znotraj sebe in s tem tudi sveti uniji s tabo. 

Najbrž lahko čutiš njeno moč, ki izhaja iz njene ranljivosti. Ne ustraši se je. Ponudi ji oporo. 

Zagotovo lahko začutiš njeno milino, ki zdravi, kjer koli se pojavi. Sprejmi jo. 

Še vedno lahko prepoznaš sram v njej, ki ga prenaša iz roda v rod in se je pogumno odločila, da se z njim spopade, da sama pokonča to zver, ki jo straši in hromi. Da končno odpne utež in svobodna steče, zamahne s krili in poleteti, predre steklen strop, iluzijo te družbe. Se bori za skupno resnico in širi Ljubezen.

Potrebuje te.

Ne skrbi, ne bo prevzela vodenja sveta. Ženska z odprtim Srcem bo kreirala in ti bo z veseljem sledila. Zaupala ti bo in se ne bo bala, da bi s tem izgubila sebe. Prisluhni njeni intuiciji, ker ti bo veliko lažje na poti do cilja. 

S svojim mehkim valovanjem in konstantnim kroženjem bo samouresničevala sebe in ves čas napajala tebe.

A ne pozabi. Močan si toliko, kolikor je močna tvoja beseda. Zato ko rečeš, da boš nekaj naredil, to tudi naredi. Ne išči izgovorov. Ne pusti je čakati. Ne premisli si tik pred zdajci. Ne izključuj je v ključnih trenutkih.

Omogoči ji, da ostane sproščena in pretočna. Daj ji čas in prostor, ki ju potrebuje. Ko ti bo začela zaupati, ne bo dvomila vate, zato je nikdar ne prevaraj. 

Trudi se ponovno zgraditi zaupanje v sveto združitev za vaju in številne generacije, ki prihajajo.

Zato dvigni zavest. Bodi steber. Zase in za vaju oba.

Vsaka ženska hrepeni po popolni predaji, a pot do tja zanjo, ob vsem, kar se ji je zgodilo, ni enostavna.

Ko bo pozdravila in oživela sebe, bo pozdravila in oživela tudi tebe. 

Ženska neguje.

Moškost si izgubljal v tem sistemu, ki te je spodbujal k razločevanju in tekmovanju. V sistemu, ki te je postavil pred Žensko in ti s tem vzel napajalnik Ljubezni.

Svoje moškosti ob Ženski z odprtim Srcem ne moreš izgubiti. 

Ne rabiš ji služiti, samo podpri jo. Služi človeštvu. Služi planetu. Opravljaj svoje poslanstvo. Prevzemi odgovornost za svoja dejanja.

Ob Ženski bodi prisoten. Ne obsojaj je, ne popravljaj, ne kritiziraj in ne ponižuj. 

'Ali misliš, da nam bodo Moški lahko sledili?' me je vprašala udeleženka na enem ženskem krogu.

Draga Ženska, kdaj se bomo sposobne usesti v skupen krog in Moškim pokazati ranljivost, kot jo delimo ena z drugo? Kdaj bomo sposobne spet zares zaupati? Kdaj bomo začele povezovati oba svetova?

Kajti ne pozabi, ženska energija povezuje in ne razločuje.

Najprej v sebi in potem v odnosih. S tem pa Ženska povezuje celo človeštvo in cel planet.

Zato draga Ženska, bodi Ženska najprej sebi.

Z Ljubeznijo, Irena